Kokoonnuimme 21.11.2015 Pasilaan, Poromagian tiloihin juhlimaan blogin 4-vuotissynttäreitä. Paikalla oli mukavia ihmisiä, paljon hauskaa tekemistä, jännittävää kisaamista ja makoisat tarjoilut – siis kaikkea, mitä hyviin synttäreihin kuuluukin. Juhlallisuudet oli järjestetty Nörttityttöjen hallituksen ja vapaaehtoisista koostuneen synttärikomitean kanssa, joka oli hoitanut paikalle mm. koneita, ruokaa, palkintoja ja hyvää ohjelmaa. Kiitämme myös Poromagiaa yhteistyöstä ja hauskasta seurasta!

Synttärit1

Virallinen pönötys oli ohjelmasta kaukana. Nörttityttö-aktiivi Ama avasi juhlat esittelemällä yleisölle vuoden 2015 blogifaktoja, kuten outoja, hupaisia ja tuhmia hakusanoja.

Synttärit2

Tietovisassa testattiin nörttien yleistietoa mm. sarjakuvien, elokuvien, roolipelien ja kirjallisuuden saralla.

Synttärit3

Hobitin kääpiöillä voittoon!

Ama_kakku2

Blogin 4-vuotissynttäreiden kakku oli harvinaisen hieno ja Nörttityttö-leipurin itse tekemä! Kakussa komeilivat tietysti maskotit Ada ja Alan Nördström.

Kuva: Anna C

Kakku oli sisältä vähintään yhtä vaikuttava (ja maistuva).

JonasM_karkkeja2

Jottei olisi jäänyt epäselväksi, kenen juhlista oli kyse!

Kuva: Anna C

Pelasimme myös lautapelejä. Kuvassa ratkotaan kuka selviäisi zombiepidemian puhjetessa Zombicide Prison Outbreak -pelissä.

Synttärit5

Tällä kertaa voittajia olivat zombit.

Synttärit10

Pomminpurkupeli Keep Talking and Nobody Explodes on hauska yhteistoimintapeli. Yhden kuuluu toimia pommin purkajana…

Mia Meri lukee pomminpurkuohjeita.

…kun toiset lukevat tälle pomminpurkuohjeita. Peli vaatii usean ihmisen tiivistä yhteistyötä ja pienikin virhe on kohtalokas.

Kuva: Jonas Mustonen

Juhlilla oli myös pelipiste, jossa kilpailtiin koko ilta kiivaasti muun muassa Towerfallin parissa.

Anna_C_pelejä2

Toisella koneella Golden Axe saavutti suosiota. Huippupisteet kirjattiin ylös ja jäätiin jännityksellä odottamaan tuloksia.

Kuva: Anna C

Täydellinen suoritus vaatii täydellisen keskittymisen. Virallinen valvoja tarkkailee karsintoja sivummalta.

Juhlissa kisattiin myös Beat Hazard Ultrassa, Tower Fall Ascensionissa, Golden Axessa, Typing of the Deadissa ja Castle Crashersissa. Palkinnoksi saattoi saada upean diplomin.

Juhlissa kilpailtiin Beat Hazard Ultrassa, Tower Fall Ascensionissa, Golden Axessa, Typing of the Deadissa ja Castle Crashersissa. Palkinnoksi kunkin pelin parhaat saivat upeat diplomit.

Voittajat saivat kantaa kotiin aika läjän kirjoja. Palkintoja oli saatu mm. roolipelijulkaisija Ironspinelta ja yksityishenkilöiden lahjoituksina.

Päivän voittajat kantoivat kotiin läjän kirjoja. Palkintoja oli saatu mm. roolipelijulkaisija Ironspinelta ja yksityishenkilöiden lahjoituksina.

Vaikka isoin juhla oli Helsingissä samaan aikaan myös Oulussa kokoonnuttiin sisartapahtuman tiimoilta Konst o. deli -kahvilassa. Oululaisiin Nörttityttöihin pidimme yhteyttä verkon välityksellä.

Kuva: Reetta Järvenpää

Oulussa panostettiin perinteisiin synttärihattuihin.

Kuva: Reetta Järvenpää

Oulun juhlallisuuksien nuorin osallistuja upouudessa foliokukkahatussaan.

Nörttitytöt kiittää kaikkia osallistujia niin Helsingissä kuin Oulussakin ja jää innokkaasti odottelemaan ensi vuoden 5-vuotisjuhlia! Alla vielä yhdistyksen puheenjohtaja Tian taidonnäyte kakun leikkaamisessa.

Kuvat © Anna C, Jonas Mustonen, Aino Harvola, Anna-Maija-Laine, Reetta Järvenpää

Video © Anna-Maija-Laine