Lähdin tämän vuoden alusta kirjoittamaan kunnolla romaania joka oli ollut mielessäni jo pidemmän aikaa, ja ”työn alla”, kovalevyllä makaamassa jo yli vuoden. Vaikka kirjoitustyö onkin ollut paikoitellen laiskaa ja tuskallisen hidasta, käsikirjoituksen ensimmäisen versio alkaa olla viimeinkin valmis. Pitkän ajan jälkeen tarinat Old Portista, sen kujilla sikisevistä oudoista rikollisjengeistä, pelätystä poliisipäällikkö Rodney Elwritesta, maan vääristäneestä sodasta ja nuoren Edgarin sotkeutumisesta kaupungin alamaailman verkkoihin ovat viimeinkin muualla kuin vain omassa päässäni.

 

umbraflos7

Työn alla ollut käsikirjoitus ja siihen tehdyt runsaat korjaukset.

.

Kun aloitin kirjoittamisen, tavoitteenani oli luoda rikosfantasiaa, joka paitsi kunnioittaisi aikaisempia teoksia, joista olen itse pitänyt, mutta myös toisi uudenlaista väriä mukaan. Tarinan inspiraationa ovat toimineet One Piecen, RWBY:n, Dragon Agen ja Mass Effectin kaltaiset, tiukkaan nippuun kietoutuneista ihmisjoukoista kertoneet tarinat. Kaikkein tärkeintä on ollut, että lukija nauttii viettää aikaa hahmojen kanssa.

Samalla olen kuitenkin yrittänyt tuoda jotain uutta jo aiemmin niin monta kertaa nähtyihin hahmoihin. Lähtökohtana oli, että kirjassa olisi pääosassa fyysisesti, seksuaalisesti ja sukupuolen kannalta katsottuna monipuolisempi joukko, kuin valtamediassa on totuttu näkemään. Tämä päätöksen tein ensisijaisesti tarinan laadun kannalta, sillä uskon uuden ja vähemmän tunnetun olevan aina vanhaa ja tuttua mielenkiintoisempaa.

 

Kuva: Ulla Leppänen

 

Nähtäväksi jää kuitenkin vielä saadaanko käsikirjoituksesta julkaisukelpoista. Vaikka odotinkin kohtaavani isoja haasteita kirjoitusprojektin aikana, se ei tehnyt työstä yhtään sen helpompaa. Suurimmiksi haasteiksi muodostui maailmanrakennus ja etenkin uskottavan fantasian sovittaminen moderniin ympäristöön.

Tästäkin huolimatta olen ylpeä siitä, että olen viimeinkin saanut kirjoitettua päässäni hautuneet ideat paperille, ja että tuloksena oli kuin olikin jotain lukemisen arvoista.