Nörttitytöt

Olen jo pitkään pyöritellyt mielessäni ajatusta cosplayn aloittamisesta. Olen keksinyt itselleni syitä, miksi minun ei kannattaisi aloittaa. Ei ole rahaa eikä taitoja eikä aikaa, olen liian vanha, ynnä muita typeryyksiä. Ropeconin jälkimainingeissa tulin lopulta siihen tulokseen, että voin joko katsella kateellisena muita cossaajia tai rohkaista mieleni ja ruveta kokeilemaan ja opettelemaan.

Kummaconiin virittelin nopealla aikataululla jotain Luna Lovegoodin tapaista. Oli yllättävän mukavaa ja vapauttavaa olla julkisesti rooliasussa. Luna täytyy vielä tehdä joskus uudestaan paremmalla paneutumisella ja selkeämmillä yksityiskohdilla.

Kummaklubille puolestaan lähdin yksinkertaisella, mutta mielestäni varsin toimivalla steampunk-asulla, jota käytin myöhemmin syksyllä myös Traconissa – tosin erilaisella kampauksella ja eri koruilla. Steampunk on aloittelevalle cossaajalle mainio tyylisuunta, sillä se antaa paljon vapauksia, ja pienilläkin jutuilla saa jo varsin näyttävän asun. Tulen varmasti palaamaan steampunkiin vielä monta kertaa.

Nyt olen hankkinut ompelukoneen, ja pääni kuhisee ideoita ensi kesän tapahtumia varten. Lupaan dokumentoida cosplay-urani aloitusta myös Nörttitytöissä.

Luna Lovegood -yritelmä, Kummacon 2015

Luna Lovegood, joka kiireen vuoksi jäi vähän vajaaksi. Mutta koska hahmo on ihana, tämä asu tullaan näkemään vielä uudestaan.

Just glue some gears on it...

Just glue some gears on it, and call it steampunk… Asuun kuuluu myös koristeellinen taskukello, joka kuvassa jää valitettavasti piiloon lantioni taakse.