Kuvasimme keväällä puolisoni kanssa Oulun Höyryliigan Warmachine/Hordes-pelejä videolle. Vastaavan tuottajan roolissa nappasin myös pari making of -kuvaa.

Pelivideoiden tekeminen on oikeastaan aika helppoa, ja eniten aikaa kuluu yleensä editointiin. Hankalinta on Suomen oloissa saada kuvaan tarpeeksi valoa joka suunnasta niin, etteivät pelaajien tai pelivälineiden varjot peitä pöydän tapahtumia. Kamera tarpeeksi korkealle, varmistetaan, että akkua ja muistia riittää, ja painetaan rec. Ilman ammattilaisvälineitä tekevän kannattaa ottaa huomioon myös se, että halpojen videokameroiden mikrofonit ottavat äänet paitsi pelipöydältä, myös joka paikasta muualta. Mahdollisen yleisön onkin kuvauksen aikana oltava hipi-hiljaa.

Esimerkiksi hakusanalla “battle report” löytyy Youtubesta jos jonkinmoisia pelivideoita, joista kannattaa ottaa mallia, mikäli omien pelivideoiden teko kiinnostaa.

User comments

Kuvaajan näkökulma

User comments

Kameraviritelmä

Alunperin meillä oli kunnianhimoinen tarkoitus ryhtyä tuottamaan videoita puoliammattimaisesti, ja julkaista youtubessa uusia videoita ainakin kerran kuukaudessa. Valitettavasti elämä iski harrastusten tielle, ja muutamat kuvatut videot jäivät pelaajien omaan käyttöön treenimateriaaliksi. Ehkä palaamme tähänkin projektiin vielä joskus ja saamme jotain julkaistuakin.