Nörttitytöt

Lomailin kesällä Tanskassa ja ihan sattumalta päädyin kuninkaalliseen kalustomuseoon, jossa erilaisten aseiden ja muiden sotavarusteiden lisäksi esiteltiin Tolkienin maailmaa. Kaupungilla kävellessämme mieheni sattui huomaamaan mainoksen “jostakin Tolkien-näyttelystä” ja koska museo oli siltä päivältä jo kiinni, palasimme paikalle seuraavana päivänä.

Näyttelyssä on esillä erilaisia Taru sormusten herrasta– ja Hobitti-elokuvista tuttuja hahmoja ja esineitä. Museon henkeen sopiikin esitellä monenlaisia keihäitä ja miekkoja. Kirjanörttiä ihastuttivat myös eri painokset Tolkienin kirjoista ja leffanörttiä näköispatsaat leffojen hyviksistä ja pahiksista. Kaikista vaikuttavin oli kuitenkin sormus, Sormusten Sormus.

Jos suuntaat Kööpenhaminaan ennen helmikuun 2016 loppua, kannattaa käväistä tutustumassa ainutlaatuiseen ja henkeäsalpaavaan Tolkien’s Universe -näyttelyyn. Sinne on kaiken lisäksi ilmainen pääsy.

Sormus