pack_ps4

Kuva pelin virallisilta sivuilta (http://www.divinityoriginalsin-enhanced.com/en/shop)

 

Alustat: Microsoft Windows, Mac, Linux, PS4, Xbox One

Kehittäjä: Larian Studios

Julkaisija: Larian Studios

Genre: roolipeli

Ikäraja: 16

 

Larian Studiosin 2014 julkaisema Divinity: Original Sin (arvostelu täällä) sai lokakuussa lisää lihaa luidensa päälle, sillä siitä julkaistiin Enhanced Edition. Kyseenalaista on se, tarvitsiko jo valmiiksi massiivinen pelikokemus uutta sisältöä. Pääpointti Enhanced Editionin julkaisulle tosin lieneekin se, että se julkaistiin kahdelle uudelle alustalle (PS4 ja Xbox One).

 

Divinity : Original Sin Enhanced Edition_20151205185612

Tässäkään pelissä naishahmon varustuksen ei ole tarkoitus suojata taistelussa.

Vannoutunut PC-pelaaja siis otti pleikkaohjaimen kauniiseen käteen ja testasi peliä sekä yksinpelinä että kaksinpelinä perheen toisen pelaajan kanssa. Konsolille julkaistu versio pelistä tarjoaa vaihtoehdon pelata kaksinpeliä jaetulla ruudulla, ja se kuulosti hyvältä ajatukselta. Hahmot voivat siis liikkua samalla ruudulla, mikäli ovat tarpeeksi lähekkäin, muussa tapauksessa ruutu jakautuu kahtia. Käytännössä ruutu oli pakko pitää jaettuna, sillä hahmon varusteiden ja taitojen hakemisto aukesi muuten pahimmillaan toisen pelaajahahmon päälle. PC-pelaajalle hakemistojen käyttö tuntui todella työläältä, mutta tottuneempi PS-pelaaja koki, että ne ovat melko samanlaisia muiden pelien hakemistojen kanssa.

Parasta parhautta pelissä ovat edelleen loitsujen ja taitojen yhdistelmät. Goblinjoukon keskellä lojuva öljytynnyri suorastaan vaatii seurakseen tulipalloa, jotta räjähdys olisi mahdollisimman suuri. Uutena asiana peliin tullut dual wield -taito on ihan mukava pieni lisä, mutta ei kyllä muuta peliä mitenkään radikaalisti. Lone wolf on taitona ollut toistaiseksi joka kerta käytössä, sillä yhden tai kahden vahvemman hahmon kehittäminen ja ohjaaminen tuntuu järkevämmältä kuin neljän eri hahmon kuljettaminen pitkin isoja karttoja ja laajoja luolastoja. Lone wolf siis tekee päähahmostasi tai -hahmoistasi vahvempia, mutta estää sinua ottamasta muita seuralaisia mukaasi.

Divinity : Original Sin Enhanced Edition_20151104112141

Ihan kaikkea ei kuitenkaan kannattaisi varastaa.

 

PS-versiota tuntui välillä vaivaavan viive napin painalluksen ja pelin reaktion välillä. Viive ei ollut valtavan suuri, mutta ärsyttävä kuitenkin. PC-versiossa ei vastaavaa ollut. Loottihiiren elämää helpottava search-optio sen sijaan vauhditti muuten ajoittain hidastempoista peliä mukavasti. Yhtään laatikkoa ei voi jättää avaamatta!

Peliin tuotuja uusia vaikeustasoja (ns. Pirun Hankala ja Ihan Mahdoton) en edes ehtinyt vielä kokeilemaan. Tarinan takia peliä pelaavalle ne eivät välttämättä ole tarpeellisia, mutta hc-menoa kaipaavalle löytyy taatusti haastetta. Myöskään peliin tuotua uutta lopetusta en vielä ehtinyt testaamaan.

Jos alkuperäistä Divinity: Original Siniä on pelannut sata tuntia, uusittu versio ei ääninäyttelystä ja uusista tehtävistä huolimatta välttämättä tarjoa tarpeeksi lisää. Toisaalta lähes rajaton mahdollisuus kehittää pelihahmoja ja joustava hahmoluokkasysteemi tekee uudelleen pelaamisesta kuitenkin mielekästä.

 

Plussat:

  • peli on edelleen hauskinta yhdessä
  • search-optio nopeuttaa pelissä etenemistä
  • loitsut ja taidot ja niiden yhdisteleminen on parasta parhautta

 

Miinukset:

  • pelivalikoiden käyttäminen on konsolilla turhan tukalaa ja hankalaa
  • ei kuitenkaan poikkea merkittävästi alkuperäisestä pelistä

 

Ihan söpö naapurin tyttö.

Ihan söpö naapurin tyttö.

 

***
Peli on saatu ilmaisena arvostelukappaleena.