Aloitin vast’ikään uuden harrastuksen – roller derbyn. Itse asiassa kyse ei ole minulle aivan uudesta harrastuksesta. Aloitin roller derbyn alkeiskurssin jo kerran aiemmin Kallio Rolling Rainbow:n riveissä Helsingissä. Tulin kuitenkin raskaaksi kesken “fresh meat” – eli sakkokurssin, ja jouduin turvallisuussyistä lopettamaan sen kesken. Roller derby on nimittäin laji, jossa ryskyy ja rytisee, ja loukkaantumisen mahdollisuus on aina olemassa. Lyhyesti kyse on aktiviteetista, jota todellakaan ei voi suositella raskaanaoleville.

Nyt vauvani on jo kohta vuosikas – ja minä olen tässä välissä ehtinyt muuttaa Ouluun. Uudelleenlämmittelyni roller derbyn parissa tapahtuu siis Oulu Roller Derbyn eli tuttavallisemmin Shitty City Rollersien rössykurssilla. (Rössy tarkoittaa Oulun murteella veripalttua. Keitetystä veripaltusta ja perunoista koostuva ateria, “rössypotut” on oululainen perinneruoka. “Rössykurssi” on siis oululaistettu käännös maailmalla “fresh meat” -nimellä tunnetusta roller derbyn alkeiskurssista.)

Aion kertoa rössykursseilustani videopäiväkirjan eli “vlogin” muodossa Nörttityttöjen YouTube-kanavalla. Uusia videoita ilmestynee koko rössykurssin ajan eli joulun tienoille säännöllisen epäsäännöllisesti noin viikottain.

Juuri nyt rollerderbyilyni tosin hieman takkuaa, sillä missaan valitettavasti tänään (sunnuntaina) jo toiset varsinaiset luistelutreenit putkeen. Kerron tästä lisää seuraavassa videossani, joka ilmestynee viimeistään tiistaina. Sitä ennen kannattaa kuitenkin vilkaista ekoista off-skate-treeneistäni kertovat ennen-ja-jälkeenfiilistelyvideot.

Lähiaikoina Nörttitytöt-blogissa julkaistaneen myös laajemmin roller derbystä ja lajin harrastamisesta Suomessa kertova tekstipostaus. Suunnittelen myös blogivideota, jossa kävisin lajin perusteet tiivistetysti läpi.

Jos siis olet kiinnostunut roller derbystä – tai ylipäätään siitä, voiko kolmikymppinen perheenäitinörtti ryhtyä sohvankuluttajasta extreme-urheilijaksi – pysy kanavalla.