Nörttitytöt
hitpoint

Kuva: Tracon Hitpoint

Tänä vuonna Tracon laajentaa conitarjontaansa uuden tapahtuman, Tracon Hitpointin, myötä. Tapahtuma on 28.-29.11.2015 Juhannuskylän koululla, Tammerkosken koulutalossa osoitteessa Rautatienkatu 3-5. Kaksipäiväisen tapahtuman yhteislippu maksaa 10 euroa ja lippuja voi ostaa tapahtuman nettikaupan kautta.

Haastattelin tapahtuman toista pääjärjestäjää Esa Ryömää ja kyselin tapahtumasta lisää.

1. Mistä idea lähti ja miksi Tampereelle tarvitaan uusi ropetapahtuma?

Idea on jo vuosia vanha. Itse en ollut paikalla, mutta legendat kertovat, että asiaa on alustavasti mietitty jo jostain Tracon 6:n järjestäjäsaunaillasta asti. Ajatus oli, että puhtaasti pelaamiseen liittyviä coneja on kuitenkin aika vähän, ja että tällaiselle tapahtumalle olisi varmasti kysyntää. Kun Traconia katsoo, se näyttää päällisin puolin kovin eksklusiivisesti animetapahtumalta, vaikka kannen alla hyrräävät silti ropehuoneet, figupöydät ja korttipeliturnaukset. Tilajakaumasta johtuen nämä eivät vain näy niin räikeästi kuin animekansan pukuloisto: ropekansalla voi olla tuntemuksia, että he ovat olleet vähän syrjässä.

Näiltä tiimoilta Mikael “mansi” Hiirikoski keräsi conitean kasaan vuoden 2014 aikana. Pohjimmiltaan halusimme toteuttaa ropeconmaista vapaata pelaamista, mutta pienemmässä mittakaavassa. Vuonna 2015 vielä sattui sopivasti, että Ropecon oli jo toukokuussa ja Tracon syyskuussa, joten löysimme kivasti itsellemme ajankohdan marraskuulta.

2. Miten kunniavieraat valikoituivat?

Pompottelimme ajatusta ulkomaalaisesta vieraasta, mutta loppujen lopuksi budjetin katoa peläten päädyimme suomalaisiin nimiin näin ensimmäisessä conissa. Toivoimme henkilöitä, jotka ovat olleet pelialalla jonkin aikaa, ja joilta löytyisi kerrottavaa työstään, pelialan kiemuroista, pelisuunnittelusta tms.

Conitea mietti asiaa ja levitti lonkeroitaan. Muutaman lyhyen kyselykierroksen jälkeen saimme sitten myöntävän vastauksen Mike Pohjolalta ja Miska Fredmanilta.

3. Mike Pohjolahan on ollut Traconin kunniavieraana jo 2011. Miksi halusitte hänet uudestaan kunniavieraaksi?

Hitpointin conitea kyllä keskusteli asiasta. Mikeltä kuitenkin löytyy pelihistoriaa ja tuotoksia vaikka muille jakaa, ja hän sopi todella hyvin hakukriteereihimme. Onkin mielenkiintoista kuulla, puhaltavatko hänellä uudet tuulet näin muutaman vuoden jälkeen.

Fredman taas edustaa kunniavieraista selkeästi uutta verta. Vielä en tiedä, millaista ohjelmaa kaksikolla on luvassa, mutta kaksi vähän eri aikakautta edustavaa herraa aiheuttaa varmasti mielenkiintoisia keskusteluja.

4. Luopuuko Tracon ropepuolestaan uuden tapahtuman myötä?

Monet huolestuneet Tracon-vieraat ovat tätä kyselleet, mutta huoli on turha. Tracon ei missään nimessä ole luopumassa rope/peliohjelmastaan. Hitpoint haluaa tarjota lisää mahdollisuuksia pelaajille tavata ja vapaasti pelata, emmekä vie Traconilta mitään pois. Tracon jatkaa edelleen rooli-/kortti-/figupelaamispuolensa kehittelyä.

5. Millaista ohjelmaa on luvassa?

Vähän kaikkea pöytäpelaamiseen liittyvää.

1) Lautapeliseura järjestää paikalle pelikirjastonsa lainattavaksi kävijöiden käyttöön.

2) Warhead-figupelijärjestön käyttöön on varattu tapahtumakoulumme ruokasali, jossa riittää pöytätilaa mm. Warhammer-sotatantereille.

3) Mah-jongg ja Go tulevat olemaan pelattavissa tapahtuman ajan

4) Keräilykorttipeleistä meillä on varattu omat huoneet Pokemonille ja Yu-Gi-Oh:lle, lisäksi tarkoitus olisi järjestää Magic: The Gathering -turnausta ja vapaata pelaamista.

5) Roolipeleihin tarvitaan aina vapaaehtoisia pelinjohtajia: Tähän mennessä olemme saaneet yhteydenottoja monilta roolipelinvetäjiltä, jotka olisivat halukkaita tulemaan peluuttamaan kävijöitä.

Epävarmoina ohjelmanumeroina on vielä Hearthstone-turnaus sekä komentosiltasimulaatio Artemiksen peluutus. Näissä järjestäjille kovina haasteina on laitteiston hankkiminen ja tekninen toteutus, mutta katsotaan miten käy.

Larpeille meillä ei ikävä kyllä ole hienoja metsiä ja mantuja tarjottavaksi. Lähinnä halukkaat larpinvetäjät voivat kokeilla pieniä, suljetun tilan larppi-ideoita. Samaten boffaamisen olemme joutuneet jättämään ohjelmasta pois, pääosin sen vaatiman tilan vuoksi.

6. Tapahtuman pääpaino on siis pelaamisella. Entä jos haluaisi kuunnella puheohjelmaa roolipeleistä?

Puheohjelmaa on jonkin verran, vaikkakin vähemmän kuin Traconissa. Kunniavierailla on puheohjelmansa, ja olemme jo saaneet vapaaehtoisilta ehdotuksia luentoja varten.

7. Onko tapahtumassa myynti- tai yhdistyspöytiä?

Pyrimme houkuttelemaan paikalle pelien tai niiden oheistuotteiden myyntiä harrastavia yrityksiä. Kiinnostuneita tahoja on ollut runsaasti vuoden mittaan.

8. Tarvitaanko vänkäreitä tai muuta työvoimaa?

Kyllä! Mikään vapaaehtoistapahtuma ei ole mahdollinen ilman mahtavia vänkäreitä! Vänkärihakumme on tällä hetkellä työn alla, mutta se on tarkoitus avata hyvin pian.

Tapahtumaan tarvitaan huomattavasti vähemmän työvoimaa kuin Traconiin, mutta kaipaamme silti järjestyksenvalvojia, narikkavänkäreitä, infotyöläisiä ja muita coneista tuttuja tyyppejä. Hausta kiinnostuneet voivat pitää silmällä kotisivujamme http://hitpoint.tracon.fi

9. Mihin kellonaikoihin tapahtumapaikka on auki?

Hitpoint on kävijöille auki lauantaista 28.11. klo 12:00 sunnuntaihin 29.11. klo 18:00 asti.

10. Voiko tapahtumapaikalla yöpyä?

Hitpoint on auki yön yli, eli pelata voi niin pitkään kuin haluaa. Turvallisuusmääräyksistä johtuen nukkua voi vain yöpymistiloissa (samassa rakennuksessa), vaikkakin nukkumapaikkojen lukumäärä on rajattu. Kävijämajoituksesta joudumme pyytämään erikseen hintaa, joka julkaistaan myöhemmin kun kävijämajoituksen myynti alkaa. Yritämme neuvotella tapahtumakohtaista diiliä lähialueen hotellien kanssa.

Jos lukijoista löytyy innokkaita pelinvetäjiä rooli/kortti/lautapeleille tai puheohjelman pitäjiä, meihin voi ottaa yhteyttä osoitteeseen hitpoint.ohjelma@tracon.fi. Lisätietoa ohjelmanhausta sivulla http://2015.hitpoint.tracon.fi/fi/ohjelmahaku.html#anchor

Muissa kysymyksissä autamme mielellämme, esim. Traconin facebook-sivulla tai sähköpostitse osoitteessa hitpoint@tracon.fi.