R&A -festareilla nähtävillä mm. Joonas Berghällin ohjaama "Äidin toive". ©2015. Oktober

R&A -festareilla nähtävillä mm. Joonas Berghällin ohjaama “Äidin toive”.
©2015. Oktober

Syksy on taas täällä ja se tuo mukanaan monia mielenkiintoisia tapahtumia. Tässä katsaus syyskuun mielenkiintoisimpiin tapahtumiin ympäri Suomen!

Lue lisää Nörttityttöjen toiminnasta

Nörttitytöt kokoontuvat eri puolilla Suomea: nörttinaisilla on paikallisryhmät jo OulussaTurussa, Tampereellapääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Jyväskylässä. Lisäksi maassamme toimii ainakin viisi naisnörttikuoroa: Another Castle (Helsinki), Yet Another Castle (Tampere), Riverside Castle (Turku), Northern Castle (Oulu) ja Nörttikuoro Pixel Sisters (Tampere)

Huom! Nörttitytöt ry:n paikallistoimintaan lukeutuvat Pääkaupunkiseudun, Oulun ja Lahden nörttitytöt sekä Tampereen naisnörtit. Nörttitytöt-blogi tiedottaa mielellään kaikkien maamme naisnörttiryhmien tapahtumista, siis myös Nörttitytöt ry:hyn kuulumattomien ryhmien toiminnasta.

Jos paikkakunnallasi ei vielä ole naisnörttitoimintaa, älä huoli! Sinä voit perustaa ryhmän ja houkutella muita mukaan.  Tukea ja apua ryhmän perustamiseen voi pyytää Nörttitytöt ry:ltä esimerkiksi sähköpostitse: yhdistys(a)geekgirls.fi.

Jos haluat tukea Nörttityttöjen toimintaa, voit liittyä Nörttitytöt ry:n jäseneksi noudattamalla näitä ohjeita!

Ilmianna mielenkiintoinen tapahtuma!

Ilmianna mielenkiintoinen tapahtuma tällä lomakkeella. Jos haluat tapahtuman mukaan lokakuun tapahtuma-artikkeliin, täytä lomake viimeistään 20.9.2015!

Jos haluat kertoa syyskuussa järjestettävästä tapahtumasta, lähetä kommentti tämän artikkelin lopussa olevan kommenttikentän avulla!

adventure

Nörttitytöt ryhmien paikallistoiminta

Tampereen seudun naisnörtit

Leffamiitti
2.9. kello 20.45
Elokuvana Kaukana maailman menosta
Pirkanmaan elokuvakeskus & Arthouse Cinema Niagara

Syyskuun leffamiitissä nähdään Kaukana maailman menosta (Far from the Madding Crowd).

Lisää tietoa miitistä Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä!

Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt

Kuukausimiitti
19.9.

Elokuussa tauolta palanneet kuukausimiitit jatkuvat! Tällä hetkellä miittipäiväksi valikoitumassa lauantai 19.9. ja paikkana toimii mitä luultavimmin Sarjakuvakeskus. Liity Pääkaupunkiseudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmään pysyäksesi ajan tasalla!

Oulun seudun Nörttitytöt

Mahdollisten tapahtumien ajankohtaa voi tiedustella Oulun seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmässä. Voit myös ehdottaa muille ryhmäläisille omaa tapahtuma-/miitti-ideaasi!

Lahden seudun Nörttitytöt

Lahden seudun Nörttitytöt kaipaavat aktiiveja järjestämään pienimuotoista (ja miksei isompaakin) toimintaa! Jos haluat olla se, joka innostaa lahtelaisia Nörttityttöjä kokoontumaan lautapelien tai vaikkapa kahvikupposen ääreen, liity Lahden seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmään ja anna palaa! Yhden miitin masinoiminen ei tarkoita sitä, että sinun täytyisi jatkossa vastata kaikkien miittien järjestämisestä.

Jos sinulla on kysyttävää paikallistoiminnan järjestämisestä, ota yhteyttä blogin koordinaattoriin ja Nörttityttöjen sihteeriin osoitteessa ama(a)geekgirls.fi.

Muut paikkakunnat

Haluatko järjestää Nörttitytöt-toimintaa omalla paikkakunnallasi? Mahtavaa! Haluamme mielellämme tukea sinua ja paikkakuntaasi mukavan nörttiyhteisön luomisessa, joten ota rohkeasti yhteyttä blogin koordinaattoriin ja Nörttityttöjen sihteeriin osoitteessa ama(a)geekgirls.fi, niin jutellaan lisää ideoistasi ja siitä, millaista tukea kaipaisit toiminnan järjestämiseksi. Kaikkien paikallisryhmien toiminta on lähtenyt liikkeelle yhden tai muutaman innokkaan ihmisen päähänpistosta, eikä toiminnan järjestäminen omalla paikkakunnalla ole lainkaan vaikeaa. Ota siis yhteyttä ja käynnistetään toiminta juuri sinun paikkakunnallasi!

Muut ryhmät

Riverside Castle -kuoro

Turun seudun nörtein naiskuoro Riverside Castle ottaa jälleen uusia laulajia riveihinsä! Kuorossa lauletaan pääasiassa peli-, fantasia- ja scifi-musiikkia. Ei koelauluja tai muita pääsykokeita, kaikki ovat tervetulleita mukaan, musiikkitaustalla tai ilman.  Treeneihin voi mennä kuikuilemaan esimerkiksi keskiviikkona 2.9. kello 18-20, paikkana Turku-sali (Rehtorinpellonkatu 4). Voi tulla ihan vain katselemaan, ei ole pakko hypätä heti laulamaan jos pelottaa.

Jos on kysyttävää, fanisivulle voi lähettää yksityisviestiä.

Riverside Castle Facebookissa

 

Nörttikuoro Pixel Sisters

Jos olet kiinnostunut laulamisesta mukavassa porukassa ilman kireitä nutturoita ja olet enemmän tai vähemmän nörtti, tervetuloa tutustumaan kuoroomme! Koelaulua tai muitakaan kelpoisuusvaatimuksia ei ole. Treenipaikan tarkemman osoitteen saa laittamalla viestiä joko Facebookissa tai sähköpostiosoitteeseen pixelsisterstre(a)gmail.com.

Syyskuun treeniaikataulu:
Ke 2.9. klo 17-19 (Frenckell)
Pe 11.9. klo 17-19 (Frenckell)
Ke 16.9. klo 17-19 (Frenckell)
Pe 25.9. klo 17-19 (Frenckell)
Ke 30.9. klo 17-19 (Frenckell)

Nörttikuoro Pixel Sisters Facebookissa

Muut tapahtumat

Tracon

5.-6.9.2015
Tampere

Syyskuu pyörähtää mukavasti käyntiin Tamperetalolla järjestettävän Traconin myötä. Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma tarjoaa kävijöilleen jälleen monipuolisesti puhe- ja esitysohjelmaa, työpajoja, kilpailuja ja pelejä. Rooli-, lauta-, kortti-, miniatyyri- ja strategiapelaamisesta sekä animesta, mangasta ja muusta japanilaisesta populaarikulttuurista kiinnostuneille tarkoitetun tapahtuman teemana on tällä kertaa aikamatkailu.

Tapahtuma on loppuunmyyty mutta iltabile- ja konserttilippuja on vielä saatavilla.

Tapahtuman kotisivut: tracon.fi
Tapahtuma Facebookissa

Atonova 3

12.9.2015 kello 12-16
Turun pääkirjaston Studio (Linnankatu 2)

Suomen pienin, leppoisin ja epäsäännöllisin spefi-kirjallisuustapahtuma järjestetään lauantaina 12.9. Turun sydämessä.

Atonovan pääohjelmanumeron muodostavat nytkin Atorox-palkinnon ja Nova-kirjoituskilpailun palkintojen jakotilaisuudet. Tämän lisäksi luvassa on muutakin kirjallisuusaiheista ohjelmaa, joka julkistetaan lähempänä itse tapahtumaa.

Atonovan järjestää Turun Science Fiction Seura ry. yhteistyössä Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin ja Turun kaupunginkirjaston kanssa.

Tapahtuma Facebookissa

AniMatsuri

18.-20.9.
Tartto, Viro

Japanilaiseen kulttuuriin keskittyvä nuorisotapahtuma AniMatsuri Viron Tartossa. Tämä on täydellinen mahdollisuus kokeilla conittelua kansainvälisellä kentällä!

Tapahtuman kotisivut: animatsuri.eu/
Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuma Twitterissä
Tapahtuma Instagramissa

 

Rakkautta ja Anarkiaa (28th Helsinki International Film Festival)

17.-27.9.2015
Helsinki

Vuoden 2015 R&A -festivaali järjestetään syyskuussa. Koko ohjelmisto julkaistaan 4.9.2015, mutta tähän mennessä tiedämme jo, että näytillä on monia mielenkiintoisia elokuvia kuten erilaisista äideistä kertova dokumentti Äidin toive, mahdollisesti pelkästään R&A-festareilla nähtävä Mr. Holmes sekä Studio Ghiblin Marnie – tyttö ikkunassa.

Tapahtuman kotisivut: hiff.fi/