worldconbanner

Me teimme sen! Helsinki äänestettiin voittoon Sasquanissa eli tämän vuoden Worldconissa Spokanessa. Tämä siis tarkoittaa sitä, että vuonna 2017 Helsingissä järjestetään yksi scifimaailman suurimmista tapauksista, viisipäiväinen con, joka tuo yhteen faneja ja ammattilaisia kaikkialta maailmasta. Äänestyksessä käytettiin siirtoäänivaalitapaa mutta useammalle kierrokselle ei menty, sillä Helsinki sai 52 prosenttia kaikista ensimmäisen kierroksen äänistä. Ääniä annettiin yhteensä 2625 ja ne jakautuivat seuraavasti:

Helsinki: 1363
DC: 878
Montreal: 228
Nippon: 120

ja jonkin verran sekalaisia hupiääniä meni esimerkiksi Gallifreylle ja Nightvalelle.

Worldcon 75 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa, 9.-13.8.2017 ja kunniavieraita ovat John-Henri Holmberg, Nalo Hopkinson, Johanna Sinisalo, Claire Wendling ja Walter Jon Williams. Kunniavieraskatras on mielenkiintoisen monipuolinen, edustettuina ovat Ruotsi, Jamaika, Suomi, Ranska ja Yhdysvallat. Varsinaisten kunniavieraiden lisäksi paikalle voidaan odottaa laajaa joukkoa kirjailijoita, jotka osallistuvat niin ohjelmaan, vapaaehtoistyövoimaan kuin iltabileisiinkin. Jäsenmaksu on aikuisilta 95 euroa, äänestäneiltä 60 euroa. Tarkemmat tiedot jäsenyyksistä löytyvät conin sivuilta.

Jos haluat jo nyt vapaaehtoistua, voit lähettää sähköpostia (mielellään englanniksi) osoitteeseen volunteers@worldcon.fi nimelläsi, osaamisalueillasi ja kiinnostuksenkohteillasi varustettuna. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös conissa paikan
päällä työskentelevän vapaaehtoistyövoiman täytyy olla tapahtuman jäseniä.

Helsingin bid team on tehnyt uskomattoman pohjatyön tämän kaiken mahdollistamiseksi, josta heille valtavan iso kiitos! Tästä on hyvä jatkaa!

helsinkiin2017