Ensimmäisessä World Fantasy Conventionissani tapasin Kameron Hurleyn. En tiennyt silloin jutellessamme hänestä mitään muuta kuin että hän oli julkaissut vähintään yhden kirjan. Hän vaikutti kaikin tavoin siistiltä kirjailijalta ja ajattelin, että pitääpä lukea tuo kirja (God’s War). Tajusin vasta myöhemmin, että maailmaani järisyttänyt essee “We Have Always Fought: Challenging the ‘Women as Cattle and Slaves’ Narrative” oli sekin Kameronin käsialaa. Helmikuussa pääsin haastattelemaan Kameronia erinäisistä aiheista aina kirjallisuuspalkinnoista kirjoihin ja jopa historian opiskeluun. Haastattelu on spoileriton ja ainakin omasta mielestäni katsomisen/kuuntelun arvoinen kokonaisuudessaan. Alla kuitenkin lisäksi käsitellyt aiheet aikaleimoittain.

 

  • 0:40 Kameron puhuu We Have Always Fought:sta ja viimeaikaisesta menestyksestään.
  • 3:10 Kameron puhuu maailmojen rakentamisesta.
  • 6:55 lähtien puhutaan Kameronin opinnoistaan historian parissa Alaskassa ja Etelä-Afrikassa sekä siitä, miten hänen opintonsa ovat vaikuttaneet hänen kirjoittamiseensa.
  • 11:30 Kameron antaa ohjeita kirjailijaksi haluaville.
  • 14:50 Kameron puhuu pitkästä matkastaan kustannuksen parissa.
  • 17:30 Kameron puhuu tulevasta kirjastaan The Stars Are Legion ja muista sci-fi-suunnitelmistaan.

Kameronin löytää netissä osoitteesta http://www.kameronhurley.com/ ja Twitteristä nimellä @KameronHurley.