Oulun seudun Nörttitytöt

Tervetuloa Oulun seudun Nörttityttöihin, Nörttitytöt-blogin paikallisryhmään! Ryhmä on avoin kaikille itsensä vähänkään nörttitytöiksi tunteville.

Yllä olevin sanoin nörttitytöt, sekä nörttipojat, on toivotettu tervetulleeksi Oulun seudun Nörttityttöihin jo hieman yli vuoden ajan.

Ensimmäiseen vuoteen on mahtunut kaikenlaista. Olemme käyneet katselemassa dinosauruksia, viettäneet aikaa yhdessä kuukausittaisten miittien muodossa, käyneet elokuvissa ja miittailleet ihan muuten vain. Olemme myös vierailleet Oulussa sijaitsevassa hackerspacessa, Tarlabissa.

irc-keskustelu

Eräänä päivänä ircissä audiogeekeyttä ja tyttöhömppää sulassa sovussa

Miittien lisäksi olemme myös aktiivisia niin FB-ryhmässämme kuin irc-kanavalla. FB-ryhmässä enimmäkseen puheena on miitit ja niiden suunnittelu, kun taas irc-kanavalla saatamme puhua yhtä aikaa kissoista, peleistä, herkuista ja käsitöistä. Myös osa miiteistä saa alkunsa irc-kanavalla.

Ryhmämme jäsenet tulevat kuka mistäkin taustasta. On opiskelijoita, työelämässä olevia, työttömiä ja kaikkea siltä väliltä. Opiskelutaustatkin vaihtelevat aina ammattikoulusta yliopistoon ja taidekoulusta ammattikorkeaan. Jokainen jäsen on nörtti omien mielenkiintojensa pohjilta, tuskin ryhmästämme löytyy täysin kahta samanlaista. On kirjanörttejä, käsityönörttejä, liikuntanörttejä, leffanörttejä, tekniikkanörttejä, ruokanörttejä, taidenörttejä, ja jopa sellaisia joissa yhdistyy kaksi tai useampi nörttiys.

Kyselin jäseniltä mietteitä ryhmän merkityksestä ja siitä kuinka löysivät ryhmän. Tässä muutamia mietteitä:

Opiskelukaveri kertoi kerran eräässä illanvietossa tästä ryhmästä, jossa oli hänen mielestään minullekin sopivaa seuraa. Mukana oli samanhenkistä porukkaa: Doctor Who -intoilijoita, käsitöistä, tietokoneista, kirjoista, leipomisesta ja monesta muusta aiheesta kiinnostunutta porukkaa. Ja ryhmällä oli myös irkkikanava, jonne päädyin kurkkimaan. Sille tielle sitten jäin ja sain uusia tuttavuuksia. Mukavaa porukkaa, rentoa irkkikeskustelua milloin mistäkin aiheesta, vinkkejä käsitöihin, leffoihin yms. ja silloin tällöin tapaamisia esimerkiksi teekupposen kera.
– Yksi samanhenkinen

Aikaisemmin en ollut oikein löytänyt itselleni omaa viiteryhmää ja pitkään ajattelinkin, että ei sellaista taida oikeastaan ollakaan. Sitten eräs ystäväni vinkkasi että tällainenkin ryhmä on olemassa. Vaikka olenkin aika tuore tapaus, minusta tuntuu että olen löytänyt porukan, jossa on samanmielisiä ja mukavan oloisia tyyppejä. Pääasiassa jutustelen irkkikanavalla niitä näitä, ja uskoni vanhaan kunnon irkkaamiseen sosiaalisen kanssakäymisen muotona on palautunut. Livetapaamisiin en ole vielä päätynyt aikataulusyistä, mutta ehkä minusta joku vielä vilauksen näkee jossakin miitissä.
– Purri

Jos asut Oulun seudulla, mutta et vielä kuulu Oulun seudun Nörttityttöihin, ota suunnaksi ryhmämme FB-sivu ja/tai irc-kanavamme #oulun_seudun_norttitytot @IRCnet. Emme syö uusia jäseniä vaan toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi!