Nörttitytöt

Olen seurannut alusta asti Arrow’ta, joka perustuu DC Comicsin Green Arrow -sarjakuviin. Sarjaa on tehty vuodesta 2012 asti ja tällä hetkellä on käynnissä kolmas kausi. Itseeni sarjassa vetosi oikeastaan kaikki: toiminta, juonenkäänteet, Stephen Amell ilman paitaa sekä vahvat naishahmot, etenkin Felicity Smoak (Emily Bett Rikards). Felicity on mielestäni tämän hetken ehkäpä hienoin ja tärkein naishahmo, joka televisiossa on.

Päivällä Oliver, yöllä Arrow Arrow "The Calm" Cate Cameron/The CW © 2013 The CW Network. All Rights Reserved.

Päivällä Oliver, yöllä Arrow
Arrow “The Calm” Cate Cameron/The CW © 2013 The CW Network. All Rights Reserved.

Käydäänpäs aluksi läpi, mistä sarjassa on kyse. Sarja alkaa siitä, kun Oliver Queen (Stephen Amell), miljonääriperheen poika, palaa Starling Cityyn viiden vuoden kateissaolon jälkeen. Oliverin luultiin kuolleen veneturmassa, jossa muiden muassa Oliverin isä sai surmansa. Tosiasiassa Oliver on ollut viisi vuotta haaksirikkoutuneena Kiinan lähettyvillä olevalla saarella, jossa hänen oli selviydyttävä keinolla millä hyvänsä. Viisi vuotta saarella muutti Oliverin kokonaan, mikä näkyy myös muille. Öisin Oliverista tulee kostaja, myöhemmin Arrow’na/Nuolena tunnettu sankari, joka jahtaa kaupungin korruptoituneita päättäjiä sekä rikollisia. Oliver ei taistele yksin: hän saa avukseen henkivartijansa John Digglen (David Ramsey), Roy Harperin (Colton Haynes) sekä Felicity Smoakin.

 

Kuka ihmeen Felicity?

Felicity Smoak on hakkeri, joka sarjan alussa työskentelee Queen-yhtiöissä IT-osastolla. Opiskeluaikoinaan hän on hakkeroitunut onnistuneesti sisään hallituksen tietokantaan sekä levittänyt sinne supervirusta yhdessä poikaystävänsä Cooper Seldonin kanssa. Sarjan alussa Oliver pyytää Felicityltä usein palveluksia päästäkseen rikollisten jäljille. Felicity joutuu esimerkiksi murtautumaan kannettavaan tietokoneeseen, joka on täynnä luodinreikiä. Toki Oliverilla on aina jokin keino, jolla selittää luodinreiät. Ennen pitkää Oliver paljastaa todellisen luonteensa Felicitylle, josta hänestä tulee nopeasti tärkeä osa Oliverin ryhmää.

Luonnollisesti Oliverin ja Felicityn välille kehittyy romanttinen jännite. Oliverin pohtiessa pitkään omia tunteitaan, hän saa kilpakosijoita. Felicity rakastaa Oliveria, mutta ei halua odottaa koko elämäänsä mahdollisesti turhan takia.

Felicity Smoakin näyttelijä Emily Bett Rickards Comic-Conin fanipaneelissa vuonna 2013. By http://www.flickr.com/photos/titi64/ (http://www.flickr.com/photos/titi64/9327264031/) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Felicity Smoakin näyttelijä Emily Bett Rickards Comic-Conin fanipaneelissa vuonna 2013.
By http://www.flickr.com/photos/titi64/ (http://www.flickr.com/photos/titi64/9327264031/) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Felicity on sosiaalisesti hieman kömpelö, introvertti, tekee huonoja sananvalintoja, jaarittelee, eikä hänen fyysisessä kunnossaan ole turhaa kehumista. Hän on kuitenkin älykäs, itsevarma ja itsenäinen. Hän sanoo suoraan, mitä ajattelee ja usein ajattelee vasta sanomisen jälkeen, mikä on ihan hellyyttävä piirre. Hän antaa itsestään epävarman kuvan, mutta todellisuudessa hän on vahva ja määrätietoinen nainen. Tästä huolimatta Felicity on se henkilö, jota Oliver viimekädessä kuuntelee. Tiukoissa tilanteissa Felicity osaa valita juuri ne oikeat sanat, jotka saavat Oliverin rauhoittumaan ja keskittämään ajatuksensa.

 

Miten niin “nörttien kuningatar”?

Yksinkertaisesti Felicity on kaikin puolin ihana ja valloittava persoona. Hänen pääasiallinen tehtävänsä on huolehtia tiedon hankinnasta; ei ole tietokantaa, jonne Felicity ei pääse murtautumaan! Hän on nuoruudessaan luonut tietokoneviruksen, jota ei pysty edes itse pysäyttämään. Hän tuntee omat kykynsä ja tietää olevansa äärimmäisen hyvä hakkeri. Hän osoittaa nopeasti olevansa korvaamattoman Oliverille.

Hivenen hermostuneesta luonteestaan huolimatta hän pystyy toimimaan tiukoissakin paikoissa. Hän toimii tarvittaessa peitetehtävissä sekä kuulustelee Oliverin kiinniottamia rikollisia omalla erikoisella tyylillään: hän ei turvaudu väkivaltaan, vaan murtautuu rikollisen tilille ja siirtää tämän miljoonat hyväntekeväisyyteen.

Suoraan sanottuna toivon, että televisiossa olisi useampia Felicityn kaltaisia naishahmoja. Tällä hetkellä kyseessä on ehkä paras naishahmo, jonka tiedän. Hän seisoo omien valintojensa takana ja käytännössä tekee, mitä tahtoo. Felicity on ihana ja loistava roolimalli.