Sanotaan, että esillepano on puoli ruokaa. Minusta lahjojen paketoinnissa pätee sama. Se perinteinen suklaarasiakin tuntuu juhlavammalta, kun sen on paketoinut kauniisti. Vaikka toki suklaa on aina mieluisaa. Pandan rasiat siis. Tai Fazerin joulusuklaalevyt. Köhköh…

 

2pakettia kuva Henna Teitto

 

Olen ehkä turhan tarkka lahjojen paketoinnin suhteen. Huolellinen paketointi kertoo kuitenkin lahjan saajan arvostamisesta, mutta toki kukin paketoi taitojensa mukaan. Paketointiin pätee sama kuin muihinkin taitoihin eli harjoitus tekee mestarin. Siksipä esittelen teille tässä itse useimmiten käyttämäni ns. perinteisen paketointityylin.

 

 

Mielestäni paketoinnissa on tärkeää, ettei paperin leikkauspinta näy. Toivottavaa on myös piilottaa päällitaitos. Jos oikein haluaa kikkailla, myös sivutaitokset saa siivosti piiloon. Käyttämällä kaksipuoleista teippiä taitosten kiinnittämisessä saa paketista vielä huolitellumman näköisen. Oikeanlaisella paperilla ja tarpeaksi tiukoilla taitoksilla myös teipitön paketointi on mahdollista. Se tosin toimii yleensä parhaiten pienempiin paketteihin. Kun paketointiin on käytetty vähemmän teippiä, lahjapaperi on kivempi myös uusiokäyttää.

Seuraavaksi näytän sen perinteisen ja helpoimman tavan laittaa lahjanauha sekä hieman erilaisen variaation.

 

 

Lahjanauhan laitossa kannattaa muistaa, ettei päästä nauhaa kiertymään. Sileästi paketin pinnalla kulkeva nauha näyttää paremmalta kuin itsensä ympäri kiertynyt. Jos rusettihörhelö näyttää mielestäsi liian pieneltä, lisää solmun kohdalle pidempi pätkä nauhaa, kiharra se ja kieputa hörhelön ympärille.

Lahjanauhaakin voi käyttää eri tavoin. Voit vaikkapa laittaa kahta tai useampaa eriväristä nauhaa tai kapeaa ja leveämpää nauhaa päällekkäin. Näin saa paketista näyttävämmän. Lahjanauhojakin voi olla erilaisia, kuten videostani näkee. Voit käyttää villalankaa, paljettinauhaa, paperinarua, satiininauhaa tai vaikka suikaleen eriväristä lahjapaperia. Luovuus on sallittua myös paketoinnissa.

Youtubesta löytyy paljon lisää paketointivideoita. Kunnianhimoisille ja perinteisiin paketteihin kyllästyneille suosittelen Paper Gurun YouTube-kanavaa.

Iloisia paketointihetkiä!