Suomessa julkaistaan yllättävän paljon tieteis-, fantasia-, reaalifantasia- ja muuta spefikästä kirjallisuutta. Nörttitytöt arpovat lukijoilleen vuoden 2014 tuotantoa. Iso kiitos kaikille arvontapalkintoja lahjoittaneille kustantamoille!

 

Arvontasäännöt

Arvontaan voit osallistua tämän postauksen kommenteissa 10.12. kello 11.59 saakka. Arvontaan osallistuvat kaikki kommentit, joiden yhteystietokentästä löytyvän sähköpostiosoitteen avulla saamme voittajan kiinni.

Arvonta suoritetaan satunnaisnumerogeneraattorilla ja palkinnot määräytyvät voittajille palkintolistan mukaisessa järjestyksessä. Ensin arvottu numero saa palkintolistan ensimmäisen teoksen, toinen toisen jne. Mikäli palkintoja on enemmän kuin osallistujia, pidetään arvontakierroksia, kunnes kaikki palkinnot ovat löytäneet vastaanottajan.

Ilmoitus voittajille lähtee 10.12. Toivomme erittäin pikaista yhteydenottoa postiosoitteineen, jotta palkinnot voidaan postittaa mahdollisimman pian. Arvontapalkinnot ehtinevät voittajille jouluksi lukuunottamatta Arktisen Banaanin palkintoja, jotka ehtinevät voittajille loppiaiseksi.

 

Arvontapalkinnot

Alligaattori

PhilVerikiGillian Philip: Verikivi

Kapinaenkelit -sarjan toisessakin osassa seikkaillaan Sidhe-keijujen ja ihmisten maailmojen välillä skottilaisissa maisemissa. Keiju- ja ihmismaailmojen kohtaaminen synnyttää sotaa ja kuolemaa – erityisesti kun aivan lähipiiristä löytyy petturi. Katso sarjan ensimmäisen osan arvio Helsingin Sanomista.

 

Arktinen Banaani

kamala luontoJarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Sunnuntaisarjat 1

Kamala luonto esittelee olemassaolon kamppailun raa’assa erämaassa Ilveksen ja Kärpän johdola. Jarkko Vehniäinen tulkitsee satuja, myyttejä ja sananlaskuja hirtehishumoristisellä, animalistisella tyylillä. Sarjakuva ilmestyy monessa sanomalehdessä.

fingerporiPertti Jarla: Fingerpori from Finland

Sanaleikittely on globaalisti rakastettu laji, ja huumorikin kelpaa lähestulkoon kaikille. Fingerporin sanaleikit aukeavat nyt myös ulkomaankielellä, nimittäin englanniksi. Such sights to see, “my friend”.

 

Veikan metsäretkiTuuli Hypén: Veikan metsäretki

Veikka on varsinainen ketunpoika. Kauniit perhoset houkuttelevat Veikan syvälle metsään. ja alkaa seikkailu takaisin kotikoloon. Satualbumi sopii kaikenikäisille. Katso taiteilijan haastattelu Nörttitytöt-blogista.

 

Atena

Sielut kulkevat sateessa_isoPasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa

Kun sairaanhoitaja Judit ottaa vastaan työn helsinkiläisestä kotisairaanhoitoyrityksestä, hän ei voi aavistaa joutuvansa keskelle salaliittojen ja maailmankatsomusten ristitulta. Panoksena on rakkaiden selviytyminen, uhkana uusi maailmanjärjestys. Lovecraftiaaninen jännityskauhuromaani iskee suomikummalla suoraan alitajuntaan. Katso teoksen arvio Kirjasfääristä.

 

Gummerus

kausaalienkeliHannu Rajaniemi: Kausaalienkeli

Kausaalienkeli on Kvanttivaras-trilogian kolmas ja viimeinen osa. Siinä Hannu Rajaniemi kääräisee monitasoisen tieteisoopperansa kauniiseen pakettiin, jossa lähestulkoon kaikki saa selityksensä. Rajaniemi venyttää teoksissaan mielikuvituksen rajoja ennennäkemättömään ennalta-arvaamattomalla tavalla. Katso teoksen arvio Sivukirjastosta.

 

Jalava

kvanttipainovoima1Justina Robson: Kvanttipainovoima 1 & 2 -paketti

Justina Robsonin Kvanttipainovoima-sarja on yksi harvoista tieteiskirjoista, joissa on pääosassa nuori nainen. Kyborgi Lila Black toimii erikoisagenttina maan ja muiden todellisuuksien piirissä. Ensimmäisessä osassa Lilan tehtävä haltiarokkari Zalin suojelijana vie hänet Alfheimiin, haltioiden valtakuntaan. Toisessa osassa Lila joutuu Helvettiin. Kvanttipainovoima-sarja on oivallinen sekoitus romantiikkaa, fantasiaa ja kyberpunkkia. Katso ykkösosan arvio Routakodosta.

 

_Kuun_pimeae_puoliJuri Nummelin (toim.): Kuun pimeä puoli – suomalaisia ihmissusinovelleja

Juri Nummelinin toimittama ihmissusinovellikokoelma sisältää yli kaksikymmentä novellia eturivin suomalaiskirjailijoilta. Mukana mm. Johanna Sinisalo, Tuomas Saloranta, Miina Supinen, Tiina Raevaara ja Markus Harju. Tasalaatuinen antologia tutkiskelee lykantropiaa niin kirouksena kuin lahjana. Katso teoksen arvio Morren maailmasta.

 

mies ja seikkailuHugo Pratt: Mies ja seikkailu -sarja, 4 teoksen paketti (linkki 1. teokseen)

Mies ja seikkailu -sarjakuvasarjan teokset ovat itsenäisiä tarinoita, jotka sijoittuvat eri puolille maailmaa. Tarinoissa kietoutuvat yhteen petos ja kosto. Corto Maltesesta tunnettu taiteilija kuljettaa tarinaa dynaamisesti ja yllätyksellisesti loppuun saakka. Katso Helsingin Sanomien arvio Suuren pohjolan miehestä.

 

Kuoriaiskirjat

hopeoitu-vainajaTuomas Saloranta ja Shimo Suntila (toim): Hopeoitu vainaja ja muita sivuja Stepanin koodeksista

Stepanin koodeksi löytyi Kutna Horan kaivoksesta 1400-luvulla. Se on sittemmin riivannut pahaa-aavistamattomien kirjailijoiden sieluja, joista on kärsimysten seurauksena pursunnut runsain mitoin kauhunovelleja. Stepanin koodeksin toisen antologian novellit on valittu kustantamon järjestämästä kirjoituskilpailusta ja se ilmestyi 25.10.2014.

 

erc3a4maan-morsianNiko Aslak Peltonen: Erämaan morsian

Niko Aslak Peltonen on tuore esikoiskirjailija, jonka pienoisromaani Erämaan morsian ilmestyi 6.12.2014. Erämaan morsian on synkkä romanssi, joka sijoittuu vuosisatojen taakse tai mihin tahansa aikaan, jossa hallitsemattomat muutosvoimat kohtelevat pieniä ihmisiä kaltoin.

 

Myllylahti

holopainen_ilmestyskirjan_tätiAnu Holopainen: Ilmestyskirjan täti (signeerattu, 5 kpl)

Anu Holopainen on tunnettu nuorten fantasiakirjailijana. Ilmestyskirjan täti on kuitenkin IT-chick littiä suoraan yritysostojen aiheuttamien henkilöstöjärjestelyiden kuumasta ytimestä. Se kertoo nuorten ja keski-ikäistä kypsempien naisten ylittämättömästä sukupolvikuilusta, joissa toiset nautiskelevat feminismiaallon jälkilämmöissä ja toiset pelkäävät pätkiä ja potkuja. Huumoria ja yhteiskuntakritiikkiä viihteellisessä paketissa. Katso arvio Kirsin kirjanurkasta.

 

Vaskikirjat

Putoavan tähden prinsessaAnni Nupponen: Putoavan tähden prinsessa

Putoavan tähden prinsessa saa inspiraationsa perinteisistä prinsessasaduista – ja ottaa sen jälkeen jalat alleen ja lähtee juoksemaan kaikkialle muualle kuin naimisiin prinssin kanssa. Päähenkilö Rhéta on prinsessa, joka vaivutetaan taikauneen. Hänen herättyään maailma on kuitenkin luopunut taikuudesta. Nupposen omalakinen ote fantasiaan kantaa lukijan tuttuun mutta tuntemattomaan.
Katso arvio Todella vaiheessa -blogista.

 

kevaantuojaKatri Alatalo: Kevääntuoja

Kevääntuoja on Mustien ruusujen maa -trilogian kolmas ja viimeinen osa, joka päättää Dinjan tarinan. Dinja etsii Kevääntuoja-miekkaa, ja kohtaa matkallaan niin iloja, suruja kuin itsensäkin. Mustien ruusujen maa kertoo aikuistumisesta – ja siitä miten pienin teoin voidaan muuttaa maailmaa.