“I have no powers and not nearly enough training but I’m doing this anyway. Being a superhero is amazing. Everyone should try it.”

– Kate Bishop (Young Avengers Vol 2, #1)

Young Avengers, eli Nuoret Kostajat, sai alkunsa vuonna 2005. Tällöin saapui kaukaa tulevaisuudesta Nathaniel “Nate” Richards, Iron Lad eli Rautapoika, joka tarvitsi sankareiden apua estääkseen uuden superpahiksen nousun. Koska aikuiset Kostajat eivät olleet tässä vaiheessa toiminnassa, hän paikansi tietokoneohjelman, johon oli tallennettu tiedot näihin liittyvistä nuorista. Nate lähti värväyskierrokselle — ja sai innokkaan vastaanoton. Hänen kohteensa kun sattuivat olemaan vannoutuneita sankarifaneja, ja tiimiin mukaanpääsy oli heille unelmien täyttymys.

Ensi-innostus hiipui pian, kun nuoret tajusivat uhkaavan vihollisen olevan Naten vanhempi muoto, ja sotkun keskellä mukaan värväytyi myös kaksi nuorta naista, joille ei auttanut sanoa ei. Kun lopulta kävi ilmi, että tuhon estämisen hinta olisi kestämätön, Nate pakeni säästääkseen ystävänsä, jotka taas lupasivat vanhemmille Kostajille, etteivät enää ikinä laittaisi asujaan päälle.

Pian heillä oli uudet asut. Ja siitä kaikki vasta sai alkunsa.

Kuinka Pelastaa Maailma, #1: Älä pelkää.

Kuinka Pelastaa Maailma, #1: Älä pelkää.

Nuoret Kostajat on kotimaassaan kerännyt useita palkintoja, muttei ole vielä päässyt esille rapakon tällä puolen. Se on vahinko, sillä sarja on täynnä kiinnostavia hahmoja, ja se tutkii useita teemoja, jotka monilta muilta sarjoilta unohtuvat — sukupuolta, seksuaalisuutta, huumeriippuvuutta, rotua, sekä sitä, onko pahuus periytyvää. Siinä sivussa keskustellaan kotiintuloajoista, käydään läpi klassisia kasvutarinoita, ja pelastetaan maailma pariin otteeseen. Eikä sarja täysin irrallaan ole Marvelin suuremmasta universumista, sillä nuorilla on ollut sormensa pelissä niin Sisällissodan setvimisessä kuin M-Päivän jälkimainingeissa.

Vaikka Young Avengers on Marvel-sarjaksi vielä pienehkö, on se silti ehtinyt vuosien mittaan kasvaa. Alkuperäisen 12-osaisen sarjan lisäksi on ilmestynyt joitakin crossover-minisarjoja, pari yhden luvun tarinaa, Young Avengers Presents -minisarja, sekä pidempi Children’s Crusade -seikkailu. Viime vuonna sarja herätettiin uudelleen henkiin osassa 2, jossa lähdettiin osin uudella kokoonpanolla taas sankaroimaan. Varsinainen juoniselostus olisi siis huomattavan pitkä, joten esittelen sen sijaan joitakin sarjan keskeisimpiä hahmoja, pyrkien välttämään pahimpia juonipaljastuksia.

 

Nate Richards (Nathaniel Richards, Iron Lad)

Naten kohtalona on tulla superpahikseksi. Hän tietää tämän, koska hänen tuleva minänsä on tehnyt asian varsin selväksi. Koska teinit eivät koskaan tee, mitä käsketään, Nate kuitenkin pakeni menneisyyteen löytääkseen sankareita, jotka voisivat pelastaa hänet tulevaisuudeltaan. Kun valmiita sankareita ei löytynyt, hän ryhtyi värväämään uusia — ja loi siten Nuoret Kostajat.

Nate on syy sille, miksi joukkue syntyi, ja hän valitsi sen alkuperäiset jäsenet. Pian hän kuitenkin huomasi, että hänen kykynsä vaikuttaa kohtaloonsa on varsin rajallinen, ainakin, jos maailman kuuluisi pysyä yhtenä kappaleena. Ajan kulkuun vaikuttamisesta ei hyvä seuraa, ja lopulta Naten on pakko paeta, ennen kuin aiheuttaa lisää ongelmia.

Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö hän olisi valmis sotkeutumaan joukkueen puuhiin myöhemminkin… etenkään, kun Billy sattuu olemaan vaarassa. Tai Cassie Lang. Natella riittää tunteita moneen suuntaan.

 

Billy Kaplan (William Kaplan, William Maximoff, Asgardian, Wiccan)

Jos sarjalla voidaan sanoa olevan yhtä päähenkilöä, Billy on vahva kandidaatti. Vaikka alussa lähdetäänkin liikkeelle tiimityyliin, viimeisimmät pitkät tarinat saavat alkunsa Billystä ja päättyvät tähän.

Billy on omien sanojensa mukaan homojuutalaisnörtti, johon koulukiusaajat aikanaan ottivat kovin mielellään kiinni. Billy ei suostunut taipumaan, vaan uskoi vian olevan muissa, ei hänessä. Kaikki kuitenkin muuttui, kun hän eräänä päivänä asettui puolustamaan toista kiusattua koulun pahimmalta ilkiöltä, ja hänen mutanttivoimansa nousivat pintaan. Kiusaaja päätyi sairaalaan, ja Billy tajusi olevansa jotain muutakin.

Billy kuului joukkueen alkuperäiseen kokoonpanoon, vaikkei muiden tavoin itse tiennytkään, mitä yhteyttä hänellä voisi olla Kostajiin. Alun sähkövoimat täydentyivät pian hiukan arvaamattomalla taikuudella, jota Billy harjoitteli poikakaverinsa kanssa. Nykyään Billy osaa lentää, teleportata, ja toivoa melkein mitä vain, mihin vain keskittyy tarpeeksi. Ja se taikuuden arvaamattomuuskin kuuluu kuvaan — kaaostaikuus kun kulkee suvussa.

Joskus taikuus ei vain riitä. (Young Avengers 2, Issue #11)

Billy ja Loki. Joskus taikuus ei vain riitä. (Young Avengers 2, Issue #11)

Veljensä Tommyn Billy löysi puolivahingossa heidän kaivatessaan vahvistusta, ja heidän ilmeinen yhdennäköisyytensä kiehtoi häntä alusta asti. Billy olikin ensimmäisenä teoretisoimassa, että he olivat olleet veljeksiä edellisessä elämässään, ja päätyi lopulta viemään joukkueensa ympäri maailmaa mahdollista äitiään etsimään. Asiaa ei välttämättä auttanut, että Magneto puuttui asiaan, mutta ainakin Billyllä on rinnallaan joukkueensa — ja etenkin Teddy.

Teddy on Billyn elämän rakkaus (/ poikakaveri / treenipari / sankari / unelmaprinssi / kihlattu / kaikki), ja toisaalta hänen suurin heikkoutensa. Kun Teddyä uhataan, Billy menettää hallinnan. Ja kun Billyn voimaluokan noita menettää otteensa, mielenkiintoisia asioita tapahtuu. Uusimmassa sarjassa Billy laittaa asiat liikkeelle, kun hänen halunsa auttaa Teddyä sekoittaakin asioita hiukan enemmän, kuin oli odotettu. Asiat lähtevät tästä vain alamäkeen, ja Billyn taipumus itsesyytöksiin vie hänet aivan pohjalle, varsinkin, kun asiat Teddyn kanssa vain pahenevat. Kysymys kuuluukin, voiko rakkaus lopulta pelastaa päivän… ja onko Billy valmis vanhemmaksi.

Billy ja Teddy ne yhteen sopii. (Young Avengers 2, Issue #5)

Billy ja Teddy ne yhteen sopii. (Young Avengers 2, Issue #5)

(No, ei aivan. Mutta se rakkaus on tärkeää. Ja vanhemmat. Ja suunnattoman suloiset vihreät pikku muukalaiset.)

 

Teddy Altman (Theodore Rufus Altman, Hulkling, Dorrek VIII)

Billy, Tommy, ja Teddy. Koska teinideittailu ei ole tarpeeksi vaikeaa ilman asiaan sekaantuvia isoveljiä. (Young Avengers - Children's Crusade, Issue #1)

Billy, Tommy, ja Teddy. Koska teinideittailu ei ole tarpeeksi vaikeaa ilman asiaan sekaantuvia isoveljiä. (Young Avengers – Children’s Crusade, Issue #1)

Sikäli kuin Teddy tiesi, hän oli tavallinen yksinhuoltajaäidin poika, jolla nyt sattui olemaan muodonmuutoskykyjä. Näitä kykyjä hän käytti tullessaan ensimmäisten joukossa värvätyksi Nuoriin Kostajiin, ja otti nimen Hulkling, koska muistuttaa erästä toista suureksi vihreäksi lihasmöykyksi muuttujaa. Teddyn muodonmuutokset ovat kuitenkin huomattavasti joustavammat, koska gammasäteilyn sijaan hänen kykynsä johtuvat hänen Skrull-perimästään. Mikä tietysti aiheuttaa ongelmia aina, kun Skrullit tahtoisivat kovasti vallata Maata.

Kuten Billy, Teddykin joutui aikanaan ongelmiin seksuaalisuutensa takia, tosin eri tavoin. Suurena ja vahvana Teddy ei joutunut kiusaajien uhriksi, mutta päätyi paljastamaan salaisuutensa eräälle ihastuksensa kohteelle, jota ei muuten voinut lähestyä koripallojoukkueen ulkopuolella. Tämä ryhtyi käyttämään Teddyn voimia hyväkseen, kunnes Teddy lopulta puhalsi pelin poikki. Viimeinen pisara oli Kostajien muiston häpäiseminen — tätä ei Teddy henkeen ja vereen ihailijana voinut sietää.

Teddy menetti kasvattiäitinsä samalla, kun sai tietää olevansa mutantin sijaan muukalaisprinssi. Tämän jälkeen joukkue ja Billy ovat olleet kaikki, mitä hänellä on jäljellä. Billyn vanhemmat, jotka hyväksyivät heidän suhteensa helposti alusta asti, antoivat Teddyn muuttaa luokseen sillä ehdolla, että pojat malttavat öisin pysyä omissa huoneissaan. Toisinaan hänen sukulaisensa avaruudesta ovat yrittäneet sekoittaa pakkaa, etenkin, koska Teddyyn liittyy varsin vakavasti otettava ennustus, mutta toistaiseksi hän on vältellyt muukalaismessiaaksi ryhtymistä. Sehän tarkoittaisi eroa Billystä ja heidän ystävistään, ja sellaista Teddy ei voisi sietää.

Billyn tavoin Teddy ei häpeä sitä, millainen ja kuka on, eikä anna kenenkään tuomita häntä hänen rotunsa tai seksuaalisuutensa takia. Kristillisen kasvatuksen saanut sankari on valmis siteeraamaan Raamattua homofobisille terroristeille, ja pitää itseään ainakin kulttuurillisesti ihmisenä perimästään ja voimistaan huolimatta. Hänen suurin kriisinsä onkin ollut Young Avengers 2:ssa, kun Loki esitti epäilyksiä, että hänen rakkautensa Billyyn olisikin taikuuden tuotoksia. Tahallaanhan Billy ei moista tekisi, mutta Billy on ennenkin käyttänyt taikuuttaan tahtomattaan silloin, kun Teddy on kyseessä…

Kuinka Pelastaa Maailma, #2: Tiedä, mitä haluat.

Kuinka Pelastaa Maailma, #2: Tiedä, mitä haluat.

 

Tommy vauhdissa. (Young Avengers, Issue #12)

Tommy vauhdissa. (Young Avengers, Issue #12)

Tommy Shepherd (Thomas Shepherd, Thomas Maximoff, Speed)

Tommy värvättiin joukkueeseen, kun nämä tarvitsivat vahvistuksia. Hänet löydettiin nuorisovankilaksi naamioidusta laitoksesta, jossa hänestä oli pyritty muokkaamaan elävää asetta.

Aluksi Tommy janosi kostoa, mutta muut vakuuttivat hänet siitä, ettei pahikseksi ryhtyminen kannata. Tommy onkin tämän jälkeen ollut äkkipikaisuudestaan huolimatta yksi joukkueen hyväntuulisimmista jäsenistä, joka lapsisankareita kohdatessaan saattaa hyvinkin lähteä näiden kanssa leikkimään. Toisaalta hän on aina valmis toimintaan, ja häntä onkin kutsuttu joukkueen sosiopaatiksi.

Tommyn voima on supernopeus, kaikissa muodoissaan. Sen lisäksi, että hän puhuu, liikuu ja reagoi huomattavasti perusihmisiä nopeammin, hän voi myös värähdellä niin nopeasti, että kykenee liikkumaan kiinteiden esineiden lävitse, tai vaihtoehtoisesti räjäyttämään ne. Onneksi Tommy on selvästi itsehillinnän perikuva, eikä ole koskaan räjäyttänyt mitään YK:n päämajaa suurempaa…

Heti poikien tavatessa muut huomasivat Tommyn huomattavan yhdennäköisyyden Billyn kanssa. Tommy vastusti aluksi kaikkia ajatuksia, jotka saattaisivat yhdistää yhdistää Billyn teorioihin heidän alkuperästään. Myöhemmin hän kuitenkin on hyväksynyt totuuden, ja käyttäytyy toisinaan kovin suojelevasti “pikkuveljeään” kohtaan. Tommy myös asui jonkin aikaa Billyn kotona, kunnes sai tarpeekseen tämän vanhempien kiltteydestä.

Tommy ei siedä tunteita, tai ainakaan niiden näyttämistä. Kuten hän armaalle isoisälleen väittää, hän ei moisia asioita edes omista, vaikka käytös välillä väittääkin muuta. Hänelläkin on kuitenkin heikot hetkensä. Kate nyt vain on toisinaan niin kovin kiinnostava, eivätkä poikasuukotkaan aina ole epämiellyttäviä. Vielä kun löytyisi joku, joka pysyy hänen tahdissaan.

 

Katella on oma makunsa aseiden suhteen. (Young Avengers 2, Issue #4)

Katella on oma makunsa aseiden suhteen. (Young Avengers 2, Issue #4)

Kate Bishop (Katherine Bishop, Hawkeye)

Kate ei törmännyt Nuoriin Kostajiin — nämä törmäsivät paikalle, kun terroristit hyökkäsivät Katen siskon häihin. Kun pojat laittoivat asiat sekaisin, täytyi Katen ottaa ohjat käsiinsä ja pelastaa päivä. Jälkeenpäin hän etsi poikajoukon käsiinsä ja ilmoitti liittyvänsä mukaan — eihän asioista muuten tulisi mitään.

Vaikkei hän alkuperäiseen listaan kuulunutkaan, Kate on yksi joukkueen tärkeimmistä jäsenistä. Hän kiisteli johtajan paikasta Elin kanssa kunnes otti ohjat käsiinsä, ja toimii usein järjen äänenä muiden kiihtyessä. Bishopin suvun tyttärenä Kate on myös joukkueen rahoittaja, ja on hankkinut heille niin päämajan kuin asuja ja varusteitakin. Hänen koodinimensä ja jousensa ovat perintöä edelliseltä Haukansilmältä — ja kun tämä palasi, he päättivät jakaa nimen, koska enemmän Haukansilmää voi olla vain hyväksi.

Katen taustatarina ei ole aivan yhtä hohdokas. Matkalla koulusta kotiin hän jäi hämyisässä puistossa raiskauksen uhriksi, ja päätti tämän jälkeen tehdä kaikkensa voidakseen suojella itseään ja toisia vastaavalta kohtalolta. Tämän seurauksena Kate ryhtyi harjoittamaan itsepuolustus- ja kamppailutaitojaan, ja onkin joukkueen ainoa supervoimaton jäsen. Hän on ilmiömäinen jousiampuja, ja kykenee pitämään puoliaan myös lukuisilla muilla aseilla.

Katella on sarjan aikana useitakin romanssinpoikasia. Sekä Tommy että Eli ovat kiinnostuneita hänestä, eikä Kate aina ole vastahankainen. Young Avengers 2:sen alussa hän herää Noh-Varrin sängystä yhden yön jutun jälkeen, muistamatta edes tämän nimeä. Kuten Kate toteaa, jokin osa hänessä on sitä mieltä, että hänen pitäisi hävetä — mutta se osa on todella typerä. Katen ja Nohin suhde kehittyy erinäisiin suuntiin, eikä Kate missään vaiheessa anna kenenkään muun ohjailla päätöksiään tai tunteitaan. Hän on aikuinen nainen, eivätkä sen enempää menneisyyden traumat kuin muiden mielipiteetkään saa mitään sananvaltaa siinä, mitä hän itsellään ja elämällään tekee.

Sitä paitsi maailma on pelastettava, ja hän nyt sattuu olemaan tekemässä sitä.

 

Eli kykenee kaikkeen paitsi toipilaana olemiseen. (Young Avengers, Issue #12)

Eli kykenee kaikkeen paitsi toipilaana olemiseen. (Young Avengers, Issue #12)

Eli Bradley (Elijah Bradley, Patriot)

Osa alkuperäistä joukkuetta, Eli tahtoi sankariksi kovasti; niin kovasti, että valehteli omaavansa supersotilasvoimia saatuaan verensiirron isoisältään. Todellisuudessa hänen kykynsä olivat seurausta superhuumeesta, mikä ennen pitkää paljastui hänen joukkueelleen. Eli sai lopulta verensiirron, joka antoi hänelle todelliset voimat, mutta vasta näytettyään, että kykenee olemaan sankari ilmankin niitä.

Eli on johtajatyyppiä, tai ainakin kovasti haluaisi olla. Kate uhkasi toisinaan hänen auktoriteettiaan, mutta muutoin Eli oli enimmäkseen joukkueen johdossa Naten lähdettyä. Hänen onnistui myös voittaa Kapteeni Amerikan kunnioitus, mikä Elille oli suuri saavutus.

Eli on toisinaan kyseenalaistanut omaa sankaruuttaan ja uskollisuuttaan. Hänen isoisänsä kärsi supersotilas-ohjelmasta, jossa häntä kohdeltiin kaltoin ihonvärinsä vuoksi. Elilla onkin toisinaan ollut ongelmia sen kanssa, voiko hän rehellisesti kantaa nimeä “Patriootti” taistellakseen sellaisen maan puolesta, jossa häntä ja hänenlaisiaan on kohdeltu toisen luokan kansalaisina. Tämä kietoutuu usein hänen haluunsa tehdä kunniaa isoisälleen, jonka sankaruus haudattiin ja unohdettiin. Young Avengers 2:sen aikaan Eli onkin astunut ulos joukkueesta.

 

Noh ja kuinka liittyä joukkueeseen tyylillä. (Young Avengers 2, Issue #4)

Noh ja kuinka liittyä joukkueeseen tyylillä. (Young Avengers 2, Issue #4)

Noh-Varr (Protector, Marvel Boy, Noh)

Young Avangers 2:sen myötä joukkueeseen liittynyt Noh-Varr on historialtaan pitkäaikaisin tulokas. Hän on ehtinyt sankaroida parillakin nimellä, taistella Nuoria Kostajia vastaan mielenhallinnan alaisena, ja saada porttikiellon Maapallolle. Tämä yleensä merkitsisi muualle siirtymistä, mutta Noh sattuu pitämään liikaa Maan musiikkiannista.

Noh on supernopea, kykenee kiipeilemään seinillä, ampuu suunnattoman tarkasti ja omaa hallusinogeenisiä feromoneja. Kuten nyt torakka-alienilta sopii odottaakin. Vietettyään yön Katen kanssa Noh päätyy mukaan seikkailulle puolivahingossa. Hän pelastaa nuoret tahmeasta tilanteesta, leikkii dramaattista, ja sitoutuu pitkälliselle seikkailulle, koska Kate lupasi lisää muhinointia.

 

 

Noh-Varr: Come with me if you want to be awesome.

(- Young Avengers 2, Issue #4)

Nohin mukaan hänen rotunsa pitää seksuaalisuutta asiana, jota pitää kokeilla ennen lopullisia päätöksiä. Tämä saattaa kostautua silloin, kun yksi vihollisjoukkueista koostuu yksinomaan katkerista ex-tyttö- ja -poikakavereista — enimmäkseen Nohin sellaisista. Romanssit eivät kuitenkaan aina pääty hyvin, ja Nohin pitääkin lopulta päättää, kenen onnellisuus lopulta onkaan tärkeintä.

Laskelmissa on otettava huomioon sekin, että Katen huomion toinen kohde on niin ikään valkohiuksinen superjuoksija…

 

America Chavez (Miss America)

America ja kuinka prinsessan tulee käyttäytyä. (Young Avengers 2, Issue #8)

America ja kuinka prinsessan tulee käyttäytyä. (Young Avengers 2, Issue #8)

Sanottakoon suoraan: America on prinsessa. Tosin prinsessa toisesta maailmasta, kahden soturinaisen lesbotytär, joka lyö jumalia läpi tiiliseinistä ja potkii aukkoja ulottuvuuksien seiniin. Vaaleanpunaista ja kimallusta häneltä on turha odottaa, etenkään, kun hänen asunsa seuraavat tähtilipun teemoja.

Americalla on omat syynsä pitää Billy hengissä, ja varsin hyvät syyt epäillä Lokin sanoja. Young Avengers 2 -sarjassa hän onkin yksi tiimin tärkeimmistä jäsenistä, etenkin, kun heidän täytyy paeta ulottuvuudesta toiseen. Maailmojen välillä hyppiessä ja toivotonta taistelua käydessä syntyy itse kullakin epäilyksiä omista voimistaan ja kyvyistään, mutta America ei lakkaa uskomasta Billyyn — hänellä onkin omat syynsä luottaa tämän tärkeyteen suuremmassa mittakaavassa. Maailmat kun eivät synny itsestään…

Vaikka America vältteleekin ylenpalttista hempeilyä, on hänellä pehmeämpikin puolensa. Katen kanssa hän flirttailee varsin hienovaraisesti, ja vastaa yhteen sarjan tärkeimmistä kysymyksistä:

 

 Loki: Ugh. Is love really going to save us all?

America: Of course it is. And anyone who thinks otherwise gets stomped into paste.

(- Young Avengers 2, Issue #13)

Ja kun America uhkaa talloa lyttyyn, on varoitus paras ottaa tosissaan.

 

Loki

Loki on Loki. Temppuilija, taikuri, jumala, maailmojen tuhoaja. Tai, kuten hän Nuorille Kostajille näyttäytyy Young Avengers 2:en alkuvaiheilla, kymmenvuotias joka ei oikeastaan kykene paljoa mihinkään. Hän onnistuu kuitenkin vakuuttamaan joukkueen siitä, että hänestä on hyötyä Billyn aiheuttaman sotkun selvittämisessä, ja jatkaa sitten sotkemalla, manipuloimalla, valehtelemalla, ja pahimmillaan puhumalla totta. Tietysti hänellä on omat pyrkimyksensä, ainahan hänellä on, mutta se, miten hän ne aikoo saavuttaa, on vielä neuvoteltavissa.

Ja jos siinä välissä saisi suukon, eihän se mitään haittaisi, sama se keneltä. Tai sitten Billyn kaikki taikavoimat. Sekin kyllä käy.

Kuinka Pelastaa Maailma, #3: Rakkaus voittaa kaiken. Ihan kaiken.

Kuinka Pelastaa Maailma, #3: Rakkaus voittaa kaiken. Ihan kaiken.

 

Karolina ja Xavin

Karolinalla on hyvin erityinen tyttöystävä. (Runaways/Young Avengers: Secret Invasion, Issue #3)

Karolinalla on hyvin erityinen tyttöystävä. (Runaways/Young Avengers: Secret Invasion, Issue #3)

Karolina ja Xavin eivät ole joukkueen varsinaisia jäseniä, vaan kuuluvat toiseen tiimiin, Karkulaisiin. Heidän tiensä ovat kuitenkin ristenneet Nuorten Kostajien kanssa parin minisarjan verran, ja näissä seikkailuissa Karolinan ja Xavinin rakkaustarina on usein noussut tärkeään rooliin, etenkin, kun se tietyissä seikoissa peilaa Teddyn ja Billyn suhdetta.

Karolina on ylhäisen muukalaissuvun tytär, joka muiden joukkueensa jäsenten tavoin karkasi kotoa saatuaan tietää, että hänen vanhempansa olivat superrikollisia. Xavin on samaten ylhäisestä suvusta, Skrullien eliittiä. Heidät oli aikanaan kihlattu toisilleen, ja Karolinan paettua Xavin saapui pyytämään tämän kättä, jotta he voisivat yhdessä yrittää estää kansojensa ajautumisen sotaan.

Vaikka Xavinin aikeet olivat jalot, Karolina kieltäytyi. Hän oli karkumatkan aikana tullut sinuiksi lesboutensa kanssa, eikä suostunut enää elämään valheessa. Vaikka hän siis muutoin olisi voinutkin suostua, hän ei kyennyt teeskentelemään, että voisi rakastaa miestä.

Mitä Xavin siis tekee? Muuttaa itsensä naiseksi.

Xavinin mukaan Skrullien käsitys sukupuolesta on joustava, ainakin tarpeeksi, että hän kykeni ottamaan naismuodon tehdäkseen Karolinan onnelliseksi. Myöhemmin hän kertookin Karolinalle, että hänen käsityksensä itsestään on muuttunut niin, että hän nyt pitää naishahmoaan oikeana muotonaan. Toisaalta Karolina on hyväksynyt, että hänen rakastamansa nainen on olemassa silloinkin, kun Xavin on fyysisesti mies.

Karolina ja Xavin eivät ehkä aina pelasta maailmoja, mutta trans-sävytteinen naispari on sen verran kaukana totutusta sarjakuvamaailmassa, että sitä voidaan jo itsessään pitää voittona.

Kuinka Pelastaa Maailma, #4: Kun kaikki on ohi, täytyy juhlia.

Kuinka Pelastaa Maailma, #4: Kun kaikki on ohi, täytyy juhlia.

Chibi-kuvat piirtänyt kirjoittaja.