Nörttitytöt

Nörttitytöt-blogi on ollut olemassa jo kaksi ja puoli vuotta. Tänä aikana meille on kertynyt valtava määrä erilaisia lukijoita, joista tiedämme kuitenkin aika vähän. 22. tammikuuta käynnistimme lukijakyselyn, johon vastausaikaa oli reilut kolme viikkoa. Vastauksia tuli 154 kappaletta, ja vastanneiden kesken arvottiin kaksi lahjakorttia Fantasiapeleihin. Tässä kirjoituksessa esittelemme nyt lukijakyselyn tuloksia.

Vastaajien taustatiedot

Lukijakyselyyn vastanneista suurin osa oli naisia. Naisten osuus oli 77 % vastanneista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että noin kolme neljästä blogin lukijasta on nainen.

Lukijoista yli puolet on 25-34-vuotiaita.  Vähiten löytyy alle 15-vuotiaita ja yli 50-vuotiaita lukijoita.

Lukijakyselyn vastaajien ikäjakauma.

Lukijakyselyn vastaajien ikäjakauma.

Eniten lukijoita asuu pääkaupunkiseudulla: lähes 40 %. Kuitenkin kaikkialta Suomesta löytyi lukijoita, sekä myös ulkomailta.

Asuinalue

Asuinalue.

Puolet lukijoista käy töissä ja noin 20 prosenttia on opiskelijoita. Työttömäksi ilmoitti itsensä reilut 12 prosenttia, mikä on hieman enemmän kuin helmikuun koko maan työttömyystilanne (9.1 prosenttia).

elmäntilanne

Blogiin liittyvät tiedot

Blogin lukijat ovat seuranneet blogia vaihtelevasti. Noin 30 % lukijoista on seurannut blogia alusta alkaen ja saman verran noin vuoden ajan.

kuinkapitkään

Suurin osa lukijoista lukee blogia kerran viikossa tai pari kertaa kuussa.

kuinkausein

 

Blogi oli löytynyt helpoten Facebookin kautta. Muita löytöreittejä olivat mm. toisen blogin kautta tai jonkin muun julkaisun Nörttityttöjä käsittelevästä jutusta.

löysinblogin

Kysyimme myös, mistä kategoriasta lukijat pitävät eniten. Kaikkein suosituimmaksi kategoriaksi nousi Nörttiys ja tyttöys -kategoria, mikä ei sinänsä yllätä, olemmehan nörttityttöblogi. Vähiten  suosittu kategoria oli Muut. Tämä on myös ihan ymmärrettävää, koska siihen kategoriaan menevät kaikki mahdolliset jutut, jotka eivät ole lajiteltavissa muihin kategorioihin. Tässä kysymyksessä sai valita useamman kuin yhden kategorian.

kategoria

 

Avoimet vastaukset

Blogi sai paljon hyvää palautetta. Tässä muutamia kommentteja avoimista vastauksista.

“Bloginne on erittäin mielenkiintoinen!”

“Finnconin esitelmä oli hieno”

“Juttunne ovat hyvin kirjoitettuja, kun vertaa suurimpaan osaan muusta internetin sisällöstä.”

“Juuri sopivan tiheä julkaisutahti ja monipuoliset jutut, jotka eivät ole pelkkiä pintaraapaisuja, kiitos.”

“Keep it going! o/”

“Kiitos kiinnostavasta ja aktiivisesta yhteisöstä!”

“Monipuolista, asiallista, rehellistä ja asiantuntevaa toimintaa kaikinpuolin! Ilo lukea!”

Osa palautteesta oli myös hyvin rakentavaa, ja kehitysideoita alettiin heti toteuttaa. Korjasimme mm. RSS-feedin, johon aikaisemmin tuli jokainen kuukausittainen arvostelu. Nyt vain kollektiivipostaus näkyy feedissä. Lisäsimme etusivulle myös sivupalkin, josta näkee, mitä juttuja on viimeiseksi kommentoitu. Lisäksi juttujen loppuun on nyt ilmestynyt related posts -laatikko, jossa on muita samojen tunnisteiden juttuja. Iso kiitos kaikille kehittäviä ideoita antaneille!

Saimme myös valtavan määrän juttuideoita aivan laidasta laitaan. Niissä toivottiin erilaisia asioita jokaiseen kategoriaan. Tulemme ehdottomasti käsittelemään kaikki juttuideat ja etsimään niille mahdollisia kirjoittajia.

“Miehenä naisten sielunmaailma toki kiinnostaa eniten”

“Syväluotauksia tiedemaailman naisvaikuttajiin.”

“Peliala kiinnostaa kovasti. Siitä on toki ollutkin jo juttuja, mutta minusta lisä ei olisi pahitteeksi :3”

“Scifi ja fantasia-aiheisia melkein-tieteellisiä juttuja!”

Osa vastaajista ei taas pitänyt niin paljon blogin sisällöstä.

“Kysymys “mistä kategoriasta pidät eniten” vastasin muu. Koska: en pidä teidän blogista. Olen ns. nörtti ja tyttö, mutta nörttityttö-blogi tuntuu konseptina teennäiseltä. Mutta toki jos moni pitää siitä, niin kiva. :)”

Toimituksen kommentti: Hei, ihan mahtava idea. Voisimme tehdä postauksen siitä, mitä on olla teennäinen nörttityttö.

“En halua tukea new age hörhö salaliittoteorioita. Niihin uskominen ei ole millään tasolla nörttiä vaan pelkästään ylpeydestä ja lähdekritiikittömyydestä johtuvaa tietämättömyyttä. Sellainen nakertaa uskottavuutta. “

Toimituksen kommentti: Ei nyt ihan heti soita kelloja, mistä tässä puhutaan, mutta toimitus pyrkii pitämään salaliittoteoriat ja New Age -hörhöilyn minimissään!

“Blogi on suurimmaksi osaksi täysin lukukelvotonta, koska minkäänlaista toimituksellista toimintaa ei tunnuta nörttitytöissä harrastavan. Jos joku nörtittyttöjen toimituksesta lukisi jutut läpi ja vaikka ihan vaan järjestäisi asiat jotenkin järkevään muotoon ja leikkaisi jutuista suurimman höpönlöpön ja toiston pois, niin blogi olisi paljon paljon luettavampi.”

Toimituksen kommentti: Nörttitytöt-blogilla on seitsemän päätoimittajaa, jotka tekevät blogin eteen hommia joka päivä. Kaikki jutut luetaan läpi etukäteen ja monia juttuja hiotaan useamman henkilön voimin. Olemme kuitenkin vapaaehtoisuuteen perustuva blogi, eikä kukaan meistä tee tätä hommaa ammatikseen.

Nörttitytöt ry

Nörttitytöt ry oli monelle tuttu, mutta harva oli sen jäsen. Nörttitytöt ry mm. mahdollistaa blogin toiminnan hoitamalla jäsenmaksuilla palvelimen ja domainin aiheuttamat kulut. Nörttitytöt ry järjestää myös omia tapahtumia ja sen toimintaan saa lähteä kuka vain mukaan. Yhdistyksen jäseneksi liittyminen on hyvä tapa tukea myös Nörttitytöt-blogia.

ry

 

Lopuksi

Lukijapalautteen kerääminen oli hauskaa ja saimme nyt ensimmäistä kertaa tietää lisää lukijoistamme. Lukijakysely tuskin jää viimeiseksi. Iso kiitos kaikille siihen osallistuneille! Teitä varten tätä teemme.