Nörttitytöt

Huh, yllätitte taas meidät, rakkaat lukijat! Muutamassa viikossa meille kertyi 106 ilmoitusta ympäri Suomea nörteiltä, jotka etsivät kaltaistaan seuraa. Aivan uskomatonta!

Ilmoitukset on nyt jaoteltu pääosin alueittain, mutta koska rajat ovat aika häilyviä, kannattaa ehdottomasti lukea myös muiden kuin oman alueensa ilmoituksia.

Nörtticupid colour

Ilmoituksista lähes 80% tuli nörttinaista etsiviltä miehiltä. Tämä on itse asiassa hyvä blogin lukijakunnan kannalta, koska lukijakyselymme paljasti, että lähes 80% lukijoistamme on naisia.

Huomasin myös deittikampanjaa mainostaessani, että naisten on huomattavasti vaikeampi lähteä kirjoittamaan ilmoitusta kuin miesten. Miksikö? Tähän on olemassa monia syitä, joista osa tulee vastaan monissa muissakin tilanteissa. Naiset ehkä pelkäävät enemmän hylkäämistä ja sitä, että joutuisivat hylkäämään jonkun toisen ja aiheuttamaan pahaa mieltä. Osa uskoo, ettei osaisi kirjoittaa mitään mielenkiintoista itsestään, ja osa taas kokee treffikulttuurin todella vieraaksi. Osalle huijarisyndrooma on tuttu: siinä ihminen ei usko ansaitsevansa ketään tai kiinnostavansa ketään, vaikka todellisuudessa olisi maailman upein ihminen.

Nyt kannustankin kaikkia (etenkin naisia) vastaamaan julkaistuihin, ihaniin ilmoituksiin. Unohtakaa kaikki itsekriittisyys ja miettikää, miten ihania ihmisiä olette ja kuinka te myös ansaitsette sen oman rakkaan! Koska ilmoitukseen vastaaminen voi olla yhtä vaikeaa kuin sen kirjoittaminen, suosittelen käyttämään samaa listaa esimerkkikysymyksistä,  jota itse ilmoituksissa hyödynnettiin. Näin keksitte heti jotain sanottavaa vastaukseenne. Kaikki nörtit siis pikaisesti vastailemaan näihin upeisiin teksteihin!

Vastaamista varten voi luoda oman anonyymin sähköpostiosoitteen ja lähestyä sillä ilmotuksen jättänyttä henkilöä. Näin voitte ensin rauhassa viestitellä, ennen kuin oma identiteetti pitää paljastaa. Suosittelemme ilmoituksen jättäneitä ohjaamaan omaan sähköpostilaatikkoon tähän ilmoituksen mailiin tulleet viestit, koska viestejä voi tulla myös jonkin ajan päästä, ja olisi sääli, jos kukaan ei enää lukisikaan niitä.

Seuraavassa ovat kollektiivisesti kaikki vastaanottamamme ilmoitukset. Osassa ilmoituksia haetaan myös kaveriseuraa, peliseuraa tai mitä vaan, ja sukupuolella ei välttämättä ole väliä, eli kannattaa lukea huolella postaukset. Ilmoitukset on jaoteltu paikkakunnan mukaan, mutta mikäli jokin on mennyt väärään kategoriaan tai muuten pieleen, kertokaa toimitukselle, niin korjaamme asian. toimitus@geekgirls.fi.

Nörttimiehet etsivät nörttinaista määrittelemättömältä alueelta

Nörttimiehet etsivät nörttinaista pääkaupunkiseudulta

Nörttimiehet etsivät nörttinaista pääkaupunkiseudulta 2

Nörttimiehet etsivät nörttinaista Länsi-Suomesta

Nörttimiehet etsivät nörttinaista Itä-Suomesta

Nörttimiehet etsivät nörttinaista muualta Etelä-Suomesta

Nörtit etsivät nörttinaista Pohjois-Suomesta

Nörttimiehet etsivät nörttinaista Keski-Suomesta

Nörtit etsivät nörttinaista pääkaupunkiseudulta

Nörttinaiset hakevat nörttiä pääkaupunkiseudulta ja Etelä-Suomesta

Nörttinaiset etsivät nörttiä Länsi-Suomesta

Nörttinaiset hakevat nörttiä Keski-Suomesta

Nörttinaiset etsivät nörttiä Itä-Suomesta

Nörttinaiset etsivät nörttiä määrittelemättömältä alueelta

Mikäli löydätte ilmoitusten kautta ystävyysuhteita, pelikavereita tai jopa elämänkumppaneita, toivoo toimitus, että laitatte myös toimituksen sähköpostiin tarinoita siitä, miten teille on käynyt: toimitus@geekgirls.fi. Onnea kaikille oman onnen tavoitteluun!

Nörttien treffipaikkoja

Koska treffikulttuuri on myös monille vähän vieras, kehittelimme avuksi erilaisia paikkoja, joihin nörttipari voisi mennä treffeille. Nämä ideat on kerätty Nörttityttöjen kirjoittajaryhmässä sekä Geek Women Unite! -ryhmässä käydyistä keskusteluista. Kysyimme, mikä olisi paras paikka nörttitreffeille. Ideoita tuli paljon, ja täten kiitos kaikille, jotka olivat mukana keksimässä niitä. Alla osa ehdotuksista, jotka toivon mukaan inspiroivat myös lisää jännittäviä nörttitreffipaikkoja!

Uudet nettituttavuudet kannattaa aina tavata ensimmäistä kertaa julkisella paikalla. Valitettavasti Nörttitytöt eivät voi taata, että kaikki seuranhakuilmoituksensa jättäneet todella ovat sitä, mitä väittävät.

Tiedeaiheiset lokaatiot

Tiedepaikoista löytyy vaikka mitä kivaa katseltavaa ja kokeiltavaa. Samalla voi käydä leffassa katsomassa vaikkapa tiededokumenttia. Tiedepaikka voi olla myös romanttinen.

“Heureka tietenkin, koska siellä voi teettää kolikon omasta siluetistaan ja antaa treffiseuralle.” -Anonyymi nörttityttö

Heureka, Vantaa

Tietomaa, Oulu

Luonnontieteelllinen museo, Helsinki

Tähtitorni, observatorio, planetaario (useilla paikkakunnilla)

Museot

Vakoilumuseo, Tampere

Tekniikan museo, Helsinki

Nörttiaiheiset kahvilat ja ravintolat

Helsinki:
Buza
Tiedekulma

Turku:
Cosmic Comic Cafe
Kirjakahvila

Useita paikkakuntia:
Viikinkiravintola Harald

Luonto

Geokätköilyä lähiympäristössä 

Gardenia, Helsinki

Kasvitieteellinen puutarha (useilla paikkakunnilla)

Eläimet

Tropicario, Helsinki

Sea Life, Helsinki

Särkänniemen akvaario, Tampere

Muut

Divarireissu esimerkiksi näihin: Oranssi Planeetta,  Kulkukatin PoikaC. Hagelstamin antikvariaatti

Kirjastoreissu hienoihin kirjastoihin (esim. Kansalliskirjasto)

Turun linnaSuomenlinna (ja muutkin maamme linnat)

Tanssitreffit historiallisen tanssin parissa

Myös perinteinen leffa+kahvittelu/ruokailu sai paljon kannatusta hyvänä nörttitreffien muotona. Leffassa voi käydä myös festareilla tai erikoisemmissa näytöksissä.

Leffateatteri Orion, Helsinki