wolf1

Kuvat: telltalegames.com

Alustat: Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita, Microsoft Windows, OS X, iOS
Testattu: Xbox 360
Kehittäjä & julkaisija: Telltale Games
Genre: Seikkailupeli
Ikäraja: 18

Neljän kuukauden odotus on takana ja siinä missä ensimmäinen osa ylitti odotukseni, toinen osa jätti vähän mitäänsanomattoman olon.

Peli jatkuu aika suoraan siitä, mihin jännittävä cliffhanger meidät edellisellä kerralla jätti. Jo toinen Fabletownin asukas on löytynyt murhattuna ja kummankin uhrin ruumis on teillä tietämättömillä vain irtonaisen pään ollessa tallella. Bigby jatkaa tapauksen selvittelyä kuulustellen ja kovistellen eri epäiltyjä tapaukseen liittyen.

wolf4

Bigby ja Jack

Jakso on huomattavasti lyhyempi kuin ensimmäinen osa ja tunnelma on jotenkin hätäinen. Kohtauksesta toiseen mennään aika vauhdilla ja asioita selviääkin melkoiseen tahtiin. Itse jäin kaipaamaan ensimmäisen jakson viipyilevää tunnelmointia ja hahmojen välisiä keskusteluita. Vain yksi jakson paljastuksista pääsi hieman yllättämään, pari muuta jäivätkin ennalta-arvattavuutensa takia latteiksi.

Jo etukäteen Telltalen hehkuttaman sarjakuvasuosikki Jackinkin esiintyminen on ohi hetkessä ja hahmon käyttäytyminen on lähinnä ärsyttävää. Lopun paljastus jättää tyhjän olon, eikä seuraavaa jaksoa jää odottamaan läheskään yhtä malttamattomana kuin ensimmäisen osan jälkeen.

Aikuisteemalla mässäilyä

Jakso suorastaan mässäilee aikuisteemoillaan. Halutessaan pelaaja voi pahoinpidellä ja lievästi kiduttaa epäiltyään ja susihukka polttaa joka välissä tupakkaa kuin korsteeni.

Strippiklubillakin päästään käymään ja tv-sarjoista poiketen klubilla näkyy myös tissejä. Viimeinen tapahtumapaikka miltei kylpee veressä ja murhan häiritsevät yksityiskohdat jättävät epämiellyttävän olon.

Tämä ei sinänsä ole paha asia, aikuisillehan peli on suunnattu. Itse olisin kuitenkin kaivannut hieman tunnelman keventämistä johonkin väliin sekä enemmän panostusta hahmojen välisiin suhteisiin jotta tapahtumien vaikutus olisi ollut voimakkaampi.

Viivytyksiä ja lisää viivytyksiä

Ensimmäisen jakson lopussa pelaaja sai palkinnoksi väläyksen seuraavan jakson tapahtumista perustuen pelaajan omiin valintoihin. Toisessa jaksossa ei kuitenkaan suurinta osaa väläyksen tapahtumista toteutunutkaan. Itselläni on juuri tähän sekä jakson viipymiseen perustuen epäilys, että jotain on mennyt pahasti pieleen toisen jakson tuotannossa.

wolf5Epäilyksiä vahvisti myös möhlintä season passin suhteen: itse päätin ostaa pelin kausikortin eli maksoin kaikki loput jaksot kerralla ja säästin viisi euroa. Kortin avulla kaikki tulevat jaksot pitäisi pystyä lataamaan heti, kun ne on julkaistu. Paitsi että kakkosjakson suhteen niin ei käynytkään.

Kukaan Xboxin season passin omistajista ei pystynyt lataamaan kakkosjaksoa, vaan kauppapaikka yritti veloittaa jaksosta rahaa. Telltale Games syytti asiasta Microsoftia ja asiaa yritettiin korjata kaksi päivää. Lopulta torstain ja perjantain välisenä yönä Xbox-tilini viestilaatikkoon ilmaantui koodi, jolla pystyin lataamaan jakson ilmaiseksi.

Toivon todella, että Telltale Games saa asiansa järjestykseen The Wolf Among Us -pelin suhteen ja pian. Loistavan alun jälkeen kakkosjakson lässähdys harmittaa, sillä pelillä on valtavasti potentiaalia.

Tiivistelmä:

+ Fables-maailma
+ Päähenkilö
+ Kaunis ulkoasu

– Hätäinen tunnelma
– Lyhyt kesto

Arvosana:

Ihan söpö naapurin tyttö.

Ihan söpö naapurin tyttö.

*****
Peli on arvostelijan itse hankkima.