hevisaurus3

(Kuvituksena käytetty pelin promomateriaalia.)

Lautapeli, 2-5 pelaajaa, 4+ vuotiaille
Julkaisija: Peliko
(Vaatii 3 kpl AA-paristoja)

Tämä lautapeli on julkaistu jo vuonna 2012, mutta halusin kirjoittaa pelistä siitä huolimatta. Löysin sen viime jouluna lahjaksi sukulaispojalle, mutta arvosteluita siitä en ole onnistunut löytämään. Kyseessä on kuitenkin sen verran vekkuli lastenpeli, että se ansaitsee mielestäni huomiota.

Pelin taustatarina kertoo, että noidat ovat varastaneet Hevisaurus-yhtyeen instrumentit ja muuttaneet ne jalokiviksi. Jalokivet on piilotettu luolaan, jota vartioi lohikäärme. Pelaajat ovat yhtyeen jäseniä, jotka ovat löytäneet jalokivikätkön ja pelin tavoitteena on saada kuljetettua jalokivet pois luolasta lohikäärmeen huomaamatta.

Varsinainen pelimekaniikka on hyvin yksinkertainen ja säännöt oppii viidessä minuutissa. Pelimerkkeinä toimivat yhtyeen jäsenet, joiden pään päällä on tasainen “tarjotin.” Tarjottimelle mahtuu kerrallaan yksi jalokivi, ja voittaakseen pelaajan on kannettava kaksi jalokiveä ulos luolasta. Liikkuminen tapahtuu noppaa heittämällä.

Pelilaudan keskelle asetetaan iso lohikäärme, joka toimii paristoilla. Jos nopanheiton tuloksena on lohikäärmeen kuva, pelaaja painaa lohikäärmeen niskasta nappia, joka aktivoi pedon. Liskon pitkä kaula kääntyilee villisti joka suuntaan ja saattaa pudottaa pelaajalla mukana olevan jalokiven. Jos näin käy, pelaajan on palattava alkuruutuun.

Laudalla on myös muutama erikoisruutu, jotka helpottavat tai vaikeuttavat vaarallista matkaa. Erikoisruutuihin kuuluu siirry eteenpäin -, siirry taaksepäin -, turvapaikka- sekä heitä uudestaan -ruutu. Turvapaikassa pelaaja saa laskea kantamansa jalokiven maahan toisten vuoron ajaksi. Jos siis joku muu aktivoi lohikäärmeen, turvapaikassa olevalla pelaajalla ei ole vaaraa pudottaa jalokiveä.

hevisaurus2Testasimme peliä viidellä pelaajalla, joiden joukossa oli neljä aikuista ja yksi 5-vuotias lapsi. Yksi peli kesti yllättävän pitkään, sillä maksimimäärällä pelaajia lohikäärme aktivoitui monta monituista kertaa, lähettäen yleensä kaikki pelaajat lähtöruutuun.

Itse tykästyin peliin kovasti! Sen yksinkertainen pelimekaniikka on helppo oppia ja lohikäärme tuo peliin yllättävyyttä, haastetta ja pituutta. Peli on hauska sekä lapsille että aikuisille, ja näin lohikäärmefanina voisin ostaa sen omaan hyllyyni pelkästään ihanan liskon takia!

Tiivistelmä

+nopea oppia
+laadukkaat ja värikkäät osat
+lohikäärme!

-peliajan venähtäminen viidellä pelaajalla

Arvosana:

Todellinen nörttityttö

Todellinen nörttityttö

*****
Peli on arvostelijan itse hankkima.