Nörttitytöt

Kehittäjä: Insomniac Games
Julkaisija: Sony Computer Entertainment

Alustat: PS3
Genre: Toiminta/tasohyppely

Ikäraja: PEGI 7 (vähän pelottava ja leikkiväkivaltaa)

Ratchet & Clank: Into the Nexus on R&C Future -sarjan neljäs ja viimeinen osa. Joulun alla julkaistu tasohyppely tarjoaa sarjan faneille tuttua ja turvallista toimintaa avaruusmekaanikon ja älykkörobotin seurassa.

Peli on visuaalisesti miellyttävä. Jopa lapsekkaan näköiset tappavat tuhorobotit näyttävät jotenkin pehmoisilta ja suloisilta. Aikuiselle pelaajalle pelikokemus ei ole pelottava, mutta esimerkiksi hylätty orpokoti voi sitä pienempää tyyppiä ohjaimen takana ahdistaa. Ulkoasu pyrkii ottamaan alustastaan kaiken irti, sillä seuraava osa tullaan julkaisemaan todennäköisesti PS4:lle.

Jos Pleikkarin tasohyppelyt ovat tuttua kauraa, pelin ohjattavuus on erittäin hyvä. Uudelle pelaajalle kameran ja hahmon pyörittäminen samaan aikaan voi olla hivenen haastavaa, mutta ei missään tapauksessa turhan hankalaa. Aseiden vaihto on toteutettu näppärästi, eikä se tunnu katkovan pelikokemusta liikaa. Allekirjoittaneelle turhautumista aiheuttivat ainoastaan lentokohdat, joskin syy saattaa pelin sijaan olla pelaajassa itsessään.

Taistelu on melko keskeisessä osassa. Pelissä oli käytännössä vain muutamia erilaisia vihollistyyppejä, joten suurempi vaihtelu niissä olisi lisännyt kiinnostavuutta. Toisinaan peli tuntui olevan vain sitä, että kävellään tässä hieman, nyt taas taistellaan, nyt jos taas käveltäisiin hetki. Taisteluun tarvittavia aseita voi tuunata tiuhaan löytyvillä kristalleilla. Aseiden päivittäminen ei varsinaisesti ollut kovin uniikkia, mutta toi hieman lisäkikkailua peliin kuitenkin.

R&C: Into the Nexus ei ole pituudella pilattu. Sen pelaa helposti läpi viikonlopussa, eikä valinnaista sisältöä juurikaan ole. Vahvan alkuepisodin jälkeen meno hieman lässähtää, eikä saavuta alun lupausta lopussakaan.

(Kuvituksena käytetty pelin promomateriaalia.)

Clankilla pelattavat kaksiulotteiset minipelit rytmittivät allekirjoittaneen mielestä peliä ihan mukavasti. Ne tuntuvat kuitenkin hivenen päälleliimatuilta – oliko niiden tarkoitus vain saada Clank jotenkin paremmin mukaan peliin?

Pähkinänkuoressa: tarjolla on mukavaa, kevyttä ja helppoa toimintaa, ja semmoisenaan Ratchet & Clank: Into the Nexus on varsin kelvollinen. Syvällisempää pelikokemusta kaipaava saattaa pettyä.

Tiivistelmä

+ pelissä on karkkia silmille
+ vahva alkuepisodi

– lyhyt
– yllätyksetön

Arvosana

Ihan söpö naapurin tyttö.

Ihan söpö naapurin tyttö.

*****
Peli saatu ilmaisena arvostelukappaleena.