Nörttitytöt

Nörttityttöjen ensimmäinen kirjakerho kokoontui loppiaisena keskustelemaan Maija Haaviston Häpeämätön kirjasta.

Kustantajan sivuilla kirjaa kuvataan seuraavasti:

Haavisto, Maija: Häpeämätön

Vesa on lapsesta asti nauhoittanut muiden puhetta boheemin Jukka-enonsa jalanjäljissä. Haaveet urasta radiossa vaihtuivat toimistotyöhön. Vesan räiskyvä ja sanavalmis tyttöystävä Enna Vimma on multimediataiteilija ja ihmisoikeusaktivisti, jonka liikuntakykyä kivulias Ehlers-Danlosin syndrooma rajoittaa yhä enemmän. Ennan sisko Emilia vaihtoi jazztanssin ja laskuvarjohypyn muffinien leivontaan. Sillä voi kerätä rahaa vaikkapa muille byrokratian jalkoihin jääneille.

Vesan perhe ei ymmärrä, miksi tämä haluaa jakaa elämänsä rahattoman, vammaisen ja muutenkin epäilyttävän taiteilijan kanssa. Joskus Vesaa itseäänkin epäilyttää ja hänen on vaikea olla haikailematta entisten tyttöystävien perään. Jukka-eno on kuollut, mutta osaisiko hän silti auttaa?

Maija Haavisto (s. 1984) on Hollannissa asuva toimittaja ja kääntäjä, jolta on ilmestynyt useita tietokirjoja, mm. kroonisista sairauksista. Myös hänen aiemmat romaaninsa Marian ilmestyskirja ja Makuuhaavoja käsittelevät tätä aihepiiriä.

Haavisto kirjoittaa ajatuksiaan myös verkossa osoitteessa www.ilmestykset.net

Hangoutissa käsittelimme kirjaa odottamattoman pitkään:

Lukijoiden kesken arvottavaksi meillä on yksi kappale Häpeämätön kirjaa. Osallistuaksesi arvontaan, jätä sähköpostiosoitteesi lomakkeelle tammikuun loppuun mennessä. Nörttityttöjen toimitus ottaa sähköpostitse yhteyttä voittajaaan kirjan vastaanottajatietojen saamiseksi. Emme käytä sähköpostiosoitteita mihinkään muuhun tarkoitukseen.