Jälleen yksi vuosi on mennyt menojaan ja mikä vuosi se olikaan! Nörttitytöt pääsi omaan palvelintilaansa, esiintyi kolmessa conissa, auttoi ihania nörttejä löytämään rakkautta ja käynnisti kuukausittaiset peliarvostelut. Vaikka viime vuosi olikin Nörttitytöillekin melkoisen hieno, on tullut aika katsoa eteenpäin.

Mia Merin piirroksen taustalla käytetty Anthony Crampin CC-lisenssin alaista kuvaa ilotulitteista.

Mia Merin piirroksen taustalla käytetty Anthony Crampin CC-lisenssin alaista kuvaa ilotulitteista.

Päällimmäisenä tällä hetkellä omassa mielessäni ovat uudet päätoimittajat. Nörttityttöjen toiminta laajentuu koko ajan ja sen mukana myös päätoimittajien työmäärä kasvaa, joten uuden veren saaminen taustatyöhön mukaan on hienoa. Merli Lahtinen aloittaa Tiede-kategorian parissa, Niina Pesonen ottaa Pelit hoitaakseen, Soile Kontio puolestaan Nörttiys ja tyttöys -kategorian ja Aino Harvola sai Muut vastuulleen. Aino, Soile ja Niina aloittivat työnsä jo marraskuun aikana ja hoitivat joulukalenterin ihailtavalla tehokkuudella.

Joulukuussa pidetyssä hallituksen kokouksessa myös hallitukseen saatiin uutta verta ja vuoden alusta hallituksesta löytyvät: Riikka Karhu (puheenjohtaja), Nina Niskanen (taloudenhoitaja), Tia Kangaspunta (sihteeri), Mia Meri, Merli Lahtinen, Mari Teinilä ja Anna-Maija Laine.

Nörttitytöt jatkaa uudistumistaan myös tänä vuonna. Ensimmäisenä edessä on kauan odotettu kirjakerho, joka alkaa jo ensi viikolla. Kevään aikana on myös tarkoitus vähintään toistaa supersuosittu Hei Pojat! -osio, mutta koska se on ollut niin suosittu, yritämme löytää keinoja tehdä siitä pysyvä osa saittia. Lisäksi tottakai viime vuoden malliin on suunnitelmissa osallistua ohjelmaan eri coneissa.

Nörttityttöjen toiminta kaipaa aina lisää käsiä sekä osallistumaan että tekemään. Haluatko kirjoittaa Nörttityttöihin? Laita viestiä osoitteeseen toimitus@geekgirls.fi. Jos on ujo, voi yhdistyksen toimintaan olla helpompi lähteä mukaan, minkä voi aloittaa laittamalla sähköpostia osoitteeseen yhdistys@geekgirls.fi. Nörttityttöjen kerran kuussa pidettäviin miitteihin kannattaa tottakai aina osallistua. Niiden ajankohdat kaupungeittain löytää Facebookin Nörttitytöt ry:n ryhmän kautta.

Uusi vuosi tuo mukanaan vanhat tutut Nörttitytöt, tule mukaan toimintaan!