Nörttitytöt
deathstar

Nörttitilpehööriä.

Olen vähän ristiriitainen kulutustottumuksiltani. Elintarvikkeiden suhteen ostan mahdollisuuksien mukaan Reilua ja luomua, sisustustavaroissa ja kosmetiikassakin suosin Reilun kaupan ja maailmankauppojen tuotteita.

Mutta lahjoiksi haluan populaarikulttuuriin ja nörtteilyyn liittyviä juttuja! Tosin vanhemmilleni ja avopuolison vanhemmille kerron lahjatoiveiksi käytännöllisiä asioita, kuten keittiövälineitä, lakanoita yms.

Avopuolison kanssa meillä on kuitenkin sanaton sopimus, että keskinäisiin lahjoihimme kuuluu kirjoja, pelejä, lautapelejä, tv-sarjoja, sarjakuvia ja ihanaa nörttitilpehööriä. Tilpehööriin voi kuulua oikeastaan mitä vain action figuureista koruihin, paitoihin ja sisustukseen.

Lahjoista tulee kaksinkertainen ilo, kun kummatkin nauttivat samoista jutuista. Lahjat ovat oikeastaan yhteisiä, vaikka suuntaammekin niitä aina vähän toisen erityisten mieltymysten mukaan.

kirjahylly

Kirjat eivät mahdu kunnolla edes hyllyyn!

Luottolahja on minulle kuitenkin aina kirja. Vaikka kirjahyllymme notkuu kirjojen painosta ja siellä on paaaaljon kirjoja, joita en ole ehtinyt vielä lukemaankaan, on silti aina niin kutkuttavaa saada uusi kirja hipelöitäväksi ja ihasteltavaksi.

Kasviskeittokirjat, keittokirjat nörttiteemalla, tietokirjat nörttiteemalla, kotimainen ja ulkomainen spefi, steampunk-kokoelmat, scifi ja fantasia. Niistä on minun lempikirjani tehty!

 

 

Täksi jouluksi voisin suositella kaltaisilleni kirjojen ja sarjakuvien hamstraajille vaikkapa seuraavia teoksia:

 • Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa
  Kauhua ja psykologista trilleriä yhdistävä romaani todellisuuden nyrjäyttäjän mestarilta!
 • Bill Willingham: Fables 1-10
  Nyt viimeistään kannattaa tutustua tähän moderniin klassikkoon, sillä satuhahmojen seikkailuista nykymaailmassa kertova sarjakuva on laajentanut universumiaan myös peleihin.
 • Janos Honkonen: Kaiken yllä etana
  Osuuskumma-kustannuksen valikoimista löytyy jokaiselle jotakin, mutta itselläni ei vielä tätä ole hyllyssä. Surrealistista ja unenomaista scifiä, kyllä kiitos!
 • P.C. Martin: Steampunk Holmes
  Vaihtoehtoinen steampunk-universumi, missä Sherlock Holmes ratkoo rikoksia bionisen Watsonin ja siskonsa Mycroftin kanssa. Kuulostaa mahtavalta!
 • Katherine Gleason: The Anatomy of Steampunk
  Steampunk-muotiin keskittyvä kirja on täynnä upeita kuvia ja vinkkejä aloittelevalle steampunkkarille!

Toivon myös itselleni ja kaikille muillekin rauhaisaa aikaa syventyä kirjojen ihanaan maailmaan!