Rakas Joulupukki,

Kirjoitan Sinulle nyt ensimmäistä kertaa moneen, moneen vuoteen. Jotta Sinulle jäisi enemmän aikaa kaikkien maailman lasten kirjeiden lukemiseen, olen tällä välin kääntynyt suoraan alihankkijoidesi, kuten Jouluäiskän, puoleen. Alihankkijasi ovatkin suoriutuneet työstään oikein mainiosti näinä kaikkina vuosina. Kiitos vain heille. Yksi asia minua kuitenkin kummastuttaa. Varmaan jo tiedätkin (uskoisin tonttujen raportoineen Sinulle tästäkin asiasta) minun olevan suuri Doctor Who -fani. Jostain syystä alihankkijasi ovat kokonaan sivuuttaneet asian. Tässäpä onkin syy, miksi nyt kirjoitan suoraan Sinulle. Voisitko vähän vihjaista heille, kuinka iloiseksi tulisin Doctor Who -aiheisista lahjoista?

Helpottaakseni Sinun ja alihankkijoidesi taakkaa uskaltauduin kokoamaan pienen tärppilistan heille, sillä enhän toki ole heidän ainoa kohteensa. Meitä whovianeja on paljon muitakin, joten luulisin listasta olevan hyötyä kaikille alihankkijoillesi.

Pari höpsöä ääntelevää pehmoa.  Kuva Henna Teitto

Pari höpsöä ääntelevää pehmoa.
Kuva Henna Teitto

DVD:t

Ajattelin aloittaa helpoimmasta päästä. Monet DW-fanit tykkäävät katsoa jaksoja uudestaan ja uudestaan, ja koska sarja alkoi 50 vuotta sitten, näitä jaksoja riittää. Aika monet fanit, minä mukaanlukien, tykkää myös keräillä ilmestyneiden kausien kokoelmia. Haastavinta taitaa olla selvittää, mitkä boksit lahjan saajalla jo on. Tontut varmasti ovat näppäriä siinä hommassa, vai mitä? Itse kerään sekä Classiceja että uutta tuotantoa. Kerääminen vaan on kärsinyt vähän takapakkia viime vuosina. Kovasti toivoisin uuden tuotannon kaudet viisi, kuusi ja seitsemän. Classiceja minulla on vasta muutama. Katson niitä kronologisesti ja siinä tahdissa, kun onnistun niitä hommaamaan, joten seuraavaksi olisivat vuorossa Planet of Giants, The Dalek Invasion of Earth ja The Rescue & The Romans. Aiheeseen liittyen tykkäisin myös Doctor Whon synnystä kertovasta elokuvasta An Adventure in Space and Time.

Megan Laran Companion-paidoista puuttuisi vielä pari ja Kympin ruuvarikin uupuu.  Kuva Henna Teitto

Megan Laran Companion-paidoista puuttuisi vielä pari ja Kympin ruuvarikin uupuu.
Kuva Henna Teitto

SONIC SCREWDRIVER

Tohtorin sonic screwdriver ilahduttaisi varmasti DW-fania. Niitä löytyy monessa eri muodossa, sillä usealla Tohtorilla on omansa (ja sitten on vielä Riverin versiokin). Minulla on 11. Tohtorin versio, joka on myös oikea ruuvari. Haluaisin vielä 10. Tohtorin sonic screwdriverin. Olisi tietenkin kiva, että sillä olisi jokin oikea funktiokin, kuten vaikkapa kaukosäädin. Mutta kyllä ihan lelukin kelpaisi.

TARDIS

Ihan täydellistä olisi saada aivan oikea TARDIS, mutta se ei taida valitettavasti olla mahdollista. Ellei Sinulla, Pukki, ole jotain salaista jemmaa? Korvaavia vaihtoehtoja toki on. Teen suurkuluttajalle esimerkiksi TARDIS-teepannu tai kaltaiselleni ”yksi kuppi päivässä, kaksi jos hurjaksi heittäydyn” juojalle kelpaisi teesihti. Teen kanssa on hyvä mussuttaa keksejä, jotka tietenkin säilytetään TARDIS-keksipurkissa. Minulla ei ole säästöpossua, joten hopeanvärinen säästölipas olisi kivempi vaihtoehto sukanvarrelle. TARDIS-kaiutin olisi ihan käsittämättömän hieno työpöydällä ja yöpöydälle pitää tietenkin saada yhteensopiva lamppu. Vilukissalle viltti olisi myös oiva lämmike.

ASUSTEET

Uusi kello olisi kauhean kiva. TARDIS-aiheisessa kellossa on todella kaunis kellotaulu. Uudelle lompakollekin olisi käyttöä. Doctor Who -aiheisia vaatteita on olemassa laidasta laitaan. Itse olen ihastunut Megan Laran piirrostyyliin ja haaveilen paidasta, johon on printattu hänen Bad Wolf -työnsä. Ja koska näin talvella tuppaa olemaan vähän vilakka sisätiloissakin, TARDIS-aiheinen aikuisten “potkupuku” on alkanut houkuttelemaan. Se päällä tuskin palelisin!

KIRJAT

Tällä hetkellä hyllystä löytyvät DW-aiheiset lukemiset.  Kuva Henna Teitto

Tällä hetkellä hyllystä löytyvät DW-aiheiset lukemiset.
Kuva Henna Teitto

Tohtorin seikkailut eivät rajoitu vain televisioon, vaan ne jatkuvat myös kirjoissa ja sarjakuvissa. Rakastan kirjoja ja joka vuosi toivonkin saavani uuden kirjan joululahjaksi. Eri kirjoittajien novelleja sisältävä kokoelma 11 Doctors, 11 Stories olisi tänä vuonna mieleinen yllätys. The Doctor: His Lives And Times vaikuttaa mielenkiintoiselta “historiikilta” Tohtorin eri vaiheista, kuten myös Tohtorin matkakumppaneista kertova Companions: Fifty Years of Doctor Who Assistants: An Unofficial Guide. Juhlavuoden, ilmeisesti virallinen, historiikki Doctor Whon synnystä tähän päivään, Doctor Who: The Vault, mahtuisi kernaasti kirjahyllyyni. Toki mikä tahansa muukin Tohtoriin liittyvä on aina tervetullutta.

Tuossapa jo muutama vinkki. Toivottavasti et, Pukki hyvä, pidä minua liian nenäkkäänä, kun näin puutun Sinun ja alihankkijoidesi työntekoon. Myönnän, että minulla on toki oma lehmä ojassa tässä. Mutta jos oikein hyvin käy, moni muukin DW-fani yllättyy iloisesti joululahjoja avatessaan. Oikein hyvää joulua sinne Korvatunturille!

T: Henna, 32vee