Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää! Kun keskitalven juhla on näin enää neljän viikon päässä, on luvallista lähteä pohtimaan joulunviettoon oleellisesti liittyviä asioita. Kuten viime vuonnakin viihdyttävät Nörttitytöt jälleen lukijoitaan blogimuotoisen joulukalenterinsa muodossa. Joulukuun jokaiselle päivälle onkin luvassa artikkeli, jossa Nörttitytöt esittelevät joulun toivelahjojaan. Lahjat vaihtelevat aineellisista aineettomiin, ja niiden toteutuminen voi olla joko realistista tai hyvinkin utopistista. Tärkeintä on kuitenkin, että jouluun liittyy toiveita ja odotuksia. Itse avaan joulukalenterimme ensimmäisen luukun hyvin perinteisissä, materialistissa merkeissä ja paneudun varmasti muitakin nörttejä koskettavan pelikrääsän kiehtovaan maailmaan.

Taidekirjat1m

Taidekirjat ovat ilo silmälle. Kuvan The Last of Us -, Bioshock Infinite -, Mass Effect -, Blizzard-, Borderlands 2 – ja Darksiders 2 -kirjat on ostettu Amazonista.

Kaikki minut hyvin tuntevat tietävät, että peliaiheinen oheistavara on joululahjakseni varma valinta. Erityisesti fanitan Biowaren pelejä, joten mikä tahansa niihin liittyvä löytää takuulla rakastavan kodin luotani. Minulla onkin huomattava määrä erityisesti Mass Effectiin ja Dragon Ageen liittyvää oheiskrääsää. Jokaisella tavaralla on hieman omanlaisensa funktio. Osa siitä, kuten romaanit, laajentaa fanitettavan kohteen loretuntemusta, osa, kuten taidekirjat, pelin design-puolen tuntemusta ja osa on vain nättiä hyllykoristetta. Rojun määrä ei ole koskaan vakio, vaan uutta, hienoa tuotetta tulee markkinoille jatkuvasti, ja siksipä sitä voikin aina joka joulu toivoa hieman lisää.

Minulle ja muille Biowaren uskollisille ystäville ensimmäinen pistäytymispaikka joululahjoja (itselle) ajatellessa on tietysti pelitalon oma nettikauppa, Bioware Store. Puljusta löytyy mm. todella söpöjä vinyylifiguureita, kuten tämä lutuinen Grunt, käytännöllinen kalenteri vuodelle 2014 ja jopa lumilauta (!) snoukkaaville himofaneille. Itse henkilökohtaisesti valitsisin valikoimasta toki tämän jumalaisen Tali-hupparin tai klassisen N7-mallin, jota myös ystävämme Shepard itse nähtiin pitämässä päällään ME3-pelissä.

Joulupukille pitää antaa kuitenkin paljon valinnanvaraa, joten on paras katsastaa myös muiden nettikauppojen tarjonta. Nykyisin geek- ja pelikrääsän haaliminen on tehty todella helpoksi, sillä aiheelle omistettuja kauppoja on määrättömästi. Mikäli haluaa jatkaa valitsemallani vaatelinjalla ja ostaa itselleen vaikkapa t-paidan, voi suunnata esimerkiksi Jinx-nettikauppaan. Jinxistä on paljon hyvää sanottavaa. Valikoima on laaja ja käsittää mm. Starcraft-, World of Warcraft -, Half-Life-, Minecraft- ja Battlefield-teemaisia paitoja ja muuta tavaraa. Itse nappaisin pukinkonttiin ilman muuta nämä upeat Diablo-sukat ja tämän sympaattisen League of Legends -teekutsupaidan vaikka kaverille. Lempparikseni valikoituu silti päheä Portal 2 Nouveau -teeppari, joka on tappotyylikäs ja vähän tavallisesta poikkeavakin printtipaita. Jinxiltä löytyy myös runsain määrin The Guildin virallista fanikamaa, mikä on aina suuri plussa.

Portal1m

Jotakin saattaakin jo löytyä. Piparimuotit ostettu ThinkGeekistä, pehmokuutio Fantasiapeleistä ja paita Valve Storesta.

Portalista puheen ollen peliin liittyvää tavaraa löytyy kiitettävästi puolelta jos toiselta. Nörttien hyvin tuntema ThinkGeek myy tavaraa monipuolisesti niin nörttikulttuuriin kuin peleihinkin liittyen ja on myös ehkä paras Portal-kauppa. Kukapa voisi sanoa ei tälle (lähes toimivalle) Portal-asereplikalle lahjapaketissa? En ainakaan minä! Vaihtoehtoisesti voisin tyytyä talven pimeneviä iltoja valaisevaan Wheatley-taskulamppuun, ja saapa ThinkGeekistä myös naisellisia Companion Cube -alusvaatteita omaksi ja/tai kumppanin jouluiloksi. Retropelaajille ja klassikkojen ystäville samasta kaupasta löytyy mm. pehmoisia pelikasetteja, Tetris-yövaloja ja Pacman-fleecehuopia! “Wocka wocka nom nom burrrr”, indeed!

ThinkGeekin suomalainen vastine, AlphaGeek, joka myös sattuu olemaan Nörttityttöjen yhteistyökumppani, tarjoaa lisää ikonista pelitavaraa niitä haluaville. Itse olen jo vuosia himoinnut tätä Nintendo-olkalaukkua, jota en ole kuitenkaan koskaan raaskinut tilata. Samaan lahjapakettiin saisivat mielellään lipsahtaa myös nämä ihanat peliohjainsaippuat, joita saisivat käyttää vain aivan erityiset pelaajavieraat. Jollei Nintendo nappaa, ei hätää: itselleen voi hankkia aina katu-uskottavan Mega Drive – tai Dreamcast-laukun InsertCoinista!

Peliaiheiset korut ovat myös kivoja, eikä minulla olekaan niitä vielä yhtään. Kuten viime vuonna blogissa todettiin, on koruja helppo tehdä itsekin. Ei ole kuitenkaan huono idea myöskään tukea taitavaa käsityötä ja saada korut valmiina niihin erikoistuvasta kaupasta. Koruja myyvät mm. edellä mainitsemani nettikaupat, mutta näiden ohella Etsy on täynnä mitä lahjakkaampia käsityöyrittäjiä. Pixelosis-niminen kauppias esimerkiksi näpertää somia helmitöitä, kuten nämä Game Boy -korvikset, kun taas rapscalliondesignilta voi hankkia käsittämättömän aidon näköisiä NES-pelikasettikaulakoruja poikineen. Etsyn ulkopuolelta löytyy akryylista leikattuja koruja, avaimenperiä ja vaikka mitä muuta tarjoava LicketyCut, jonka Triforce-kaulakoru yksin kelpaa krantummallekin pelaajalle. Mikäli tänä vuonna haluaa leipoa (ninja)tähtitorttujen ohella Renegade- ja Paragon-pipareita, onnistuu sekin Lickety Cutin piparimuoteilla.

Ninokuni1m

Ni no Kunin Wizard Edition viime vuodelta. Kuvassa mukana tullut taikakirja ja Drippy-pehmo.

Moni pelaaja haluaa varmasti myös tänä jouluna jonkin erikoisversion lempipelistään ehkä pelin sisäisen lisämateriaalin, mutta myös fyysisen keräilytavaran vuoksi. Niin toki minäkin. Vuonna 2013 ilmestyneitä pelejä on hurjasti ja monesta niistä onkin tehty myös erikoisjulkaisu, ellei useampia. Osa tarjolla olevasta lisäkrääsästä onkin melko vaikuttavaa kamaa. Splinter Cell Blacklistin Ultimatum Editionista löytyy esimerkiksi rannekello ja 24-sivuinen sarjakuvalehti, Bioshock Infiniten Ultimate Songbird Editionin saa omakseen päheän Songbird-patsaan ja taidekirjan kanssa ja Call of Duty Ghostsin Prestige Editionissa on mukana oikea, toimiva kamera lisävarusteineen. Oma hartain toiveeni olisi silti Assassin’s Creed IV: The Black Flagin Buccaneer Edition, jonka mukana tuleva Edward Kenway -patsas sopisi niin kauniisti vastaavanlaisessa setissä aikoinaan tulleen Ezioni seuraksi.

GarrusShepm

Mass Effect -figuurini Garrus ja Shepard. Molempien mukana tuli kahdet kädet ja aseita: Garrukselle M-29 Incisor ja M-15 Vindicator, Shepardille N7 Valiant, N7 Hurricane ja käteen pujotettava omni-blade.

Patsaiden ohella myynnissä olisi myös aikuisen keräilijän hyllyyn tarkoitettuja Play Arts Kain valmistamia keräilyfiguja, jotka ovat yksityiskohtaisia ja vaikuttavia ilmestyksiä, mutta tietysti samalla jo jonkin hintaisiakin investointeja. Itseltäni löytyy ennestään kaksi pelifiguuria, joista toinen on juurikin lahja viime joululta ja yksi suurimmista nykyisistä pelihyllyni aarteista. Play Arts Kain valikoimista löytyy myös esimerkiksi Batman- ja Final Fantasy -pelien pohjalta tehtyjä figuurihahmoja. Käsinmaalatuilla hahmoilla on patsaista poiketen liikkuvat nivelet, vaihto-osia ja erilaisia pelistä tuttuja aseita. Itse en pistäisi yhtään pahakseni mikäli tällaisia lisää meille ilmaantuisi. Figuja tai ennakkotilausta tarjoavat pelikaupat kuten GameStop ja Fantasiapelit, josta itse tilasin FemShepini, mutta niitä voi toki hankkia omin neuvoinkin nettikaupoista tai valmistajan sivuilta.

Sitä en tiedä, mitä lopulta joulun lahjapaketeista kaivan, mutta mitä se sitten onkaan, olen varma, että se ilahduttaa minua joka tapauksessa. Toivon, että jokainen löytää omalle lähinörtilleen tänä jouluna jotain aivan erityisen hienoa ja saa vastavuoroisesti itse myös lahjoja toivelistaltaan. Omasta puolestani toivotan täten kaikille lukijoille oikein mukavaa joulunodotusta, sopivasti pehmeitä ja kovia paketteja sekä paljon jouluisia fanityttökiljahduksia lahjapakettien keskellä!

Pelitavaraa tarjoavat myös nämä:

http://www.gamerprint.co.uk
http://www.zazzle.com/
http://muchneededmerch.storenvy.com/