Alustat: Android, iOS
Testattu: Samsung Galaxy Tabilla
Kehittäjä: RedLynx/Ubisoft
Genre: Taitopeli

Ikäraja: Sallittu

Nutty Fluffies on suomalaisen RedLynxin peli, jossa pelaaja pääsee kokeilemaan taitojaan vuoristoradan jarrumiehenä. Pelaaja ohjaa vuoristoradassa kulkevia vaunuja ja yrittää päästä erilaisten ratojen läpi ja kerätä mahdollisimman monta sydäntä matkan varrella. Kyydissä on huvipuiston palkintopehmoleluja, joita ei tietenkään saa pudottaa vauhdista. Erilaisista tempuista saa lisäsydämiä. Sydämiä tulee kerätä mahdollisimman paljon, sillä niistä saa kolikoita, joilla pelaaja rakentaa seuraavia vuoristoratoja sekä ostaa kyytiläisiä vaunuihin.

Peli itse asiassa kuulostaa helpommalta kuin mitä se on. Vuoristoradan vaunut eivät ole kiinni radassa, vaan lähtevät helposti ilmalentoon, mikä aiheuttaa pelaajalle ongelmia. Epäonnistunut laskeutuminen hajottaa vaunun ja kyytiläisiin käytetyt kolikot ovat menneet hukkaan. Mikään ei kuitenkaan voita sitä riemun tunnetta, kun pelaaja saa 9 vaunua maaliin jyrkän vuoristoradan läpi ilman, että yksikään kyytiläisistä olisi pudonnut.

Keräsin kolikoita pelissä pääasiassa pelaamalla samoja kenttiä uudelleen ja uudelleen. Kolikoita voi toki ostaa tai tienata suosittelemalla peliä esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä, mutta sehän olisi aivan liian helppoa.

Peli on kaikessa yksikertaisuudessaan koukuttava, mutta jatkuvat kaatumiset, törmäilyt, ilmalennot ja epäonnistumiset saivat ainakin allekirjoittaneen ärsyyntymään. Hitaasti ajamalla nuo kaikki kentät pääsisi heittämällä läpi, mutta silloin ei saa kerättyä tarpeeksi sydämiä eli ei saa tienattua kolikoita, joilla rakentaisi seuraavan kentän. Miinusta peli saa hitaista latauksista sekä koko ruudulle latautuvista mainoksista. Joka tapauksessa peli on hyvä tapa viettää aikaa, etenkin jos perinteiset Angry Birdsit tuppaavat jo ärsyttämään.

Tiivistelmä

+ Selkeät grafiikat
+ Peli on nopea oppia
+ Haastetta riittää

– Hitaat lataukset
– Joka välissä avautuvat koko ruudun täyttävät mainokset

Arvosana

Ihan söpö naapurin tyttö.