Pelinkehittäjä: Nitrome
Julkaisija: Rovio
Stars
Alustat: iOS
Testattu: iPhone 4S
Genre: puzzle
Ikäraja: S

Icebreaker: A Viking Voyage -peli on ensimmäinen Rovio Starsin julkaisema peli. Rovio Stars, joka kuten nimestäkin voi päätellä on osa Roviota, on päättänyt laittaa onneaan jakoon ja julkaisee pienten kehittäjien hyvältä vaikuttavia pelejä oman nimensä suojista. Mielestäni paitsi loistava bisnesidea myös hieno teko, sillä hyvienkin kännykkäpelien on vaikea löytää muuten markkinarakonsa ylitarjonnan seasta ellei niitä auta suuri ja tunnettu nimi.

Ice Breaker: A Viking Voyagessa pelaaja pelaa lekamestariksi haluavaa viikinkiä, joka jäätä leikkaamalla pelastaa jäätyneitä ja kiperiin paikkoihin päätyneitä viikinkitovereitaan. Ideana on lohkoa jäät pienempiin paloihin siten, että ne ensinnäkin luisuvat viikinkiveneeseen ja toisekseen ovat niin pieniä, että lekamestarin leka kykenee jäähän.

Ice Breaker 2

Räkäpallo!
(Ruutukaappaus pelistä.)

Ihan aluksi pitää kehua pelin ihastuttavan äkkiväärää huumoria, joka vetoaa näin lapselliseen ihmiseen kuin minä olen. Viikinkien toimia vaikeuttamat esimerkiksi hyvin flunssaiset trollit, joiden räkäklimppeihin tuppaavat jäädä kiinni niin viikingit kuin jääpalatkin. Välillä räkää voi käyttää hyväkseen kun sen avulla voi flengata pahaan paikkaan jääneen viikingin laivaan. Mieleen on myös jäänyt kuvottavan ihana jättiläismäinen kieppuva räkäpallo, johon oli jäänyt kiinni paitsi kaksi viikinkiä ja vuohi myös nähtävästi itse trolli. 😀

Ice Breaker: A Viking Voyage on haastava peli, joka kuitenkin antaa pelaajalle mahdollisuuden edetä pelissä vaikka joka puzzlea ei olisikaan aivan täydellisesti ratkaissut. Toisaalta jokaisen puzzlen voi ratkaista kahdesta eri näkökulmasta. Tavoitteeksi voi ottaa joko sen, että yrittää kerätä kaikki kentästä löytyvät kolikot tai vaihtoehtoisesti yrittämällä pelastaa kaikki viikingit mahdollisimman vähillä jäänleikkauksilla alle parin. Todellinen superguru ja pilkunviilaaja ratkaisee jokaisen kentän tietenkin siten, että molemmat ehdot täyttyvät, mikä kuitenkin on joissain kentissä nähtävästi mahdotonta. Jatkan asian tutkimista…

Pelasin itse peliä iPhonella ja pelin omien kotisivujen mukaan iPadille saatava versio on HD-tasoista grafiikkaa. Varmasti hyvä juttu, sillä iPhonen näytöllä söpön retrohenkiset pikseliviikingit olisivat varmasti karut iPadin suuremmalla näytöllä. Kuitenkin iPadin hyvä puoli saattaisi olla se, että peliruudusta näkisi kerralla suuremman osan. Ainakin itse törmäsin muutaman kerran lähes ylivoimaiselta tuntuvaan ongelmaan, että en yksinkertaisesti saanut kaikkea haluamaani mahtumaan näytölle. Esimerkiksi yhdessä kentässä minun piti muistaakseni onnistua heilauttamaan irrotettu jääkimpale köyden varassa toiselle puolelle pelikenttää ja sain kyllä käyttää kaiken tahdonvoimani, että kykenin liikuttamaan sormiani tarpeeksi nopeasti, jotta ehdin liikuttaa ruutua ja leikkaamaan köyttä silloin kun jääpala oli oikeassa kohdassa liikerataansa, jotta se jatkaisi matkaansa haluamaani suuntaan. Myös joissain kentissä omat töppösormeni tuntuivat peittävän sen verran suuren osan grafiikasta, että kun eräässä kentässä tehtävänäni oli siirtää viikinki sormellani ansoitetun sokkelon toiseen laitaan en yksinkertaisesti nähnyt sokkelon seinämiä sormeni takaa.

Ice Breaker 1

Visainen pähkinä: kuinka saada vuohet oikealle puolelle ja viikingit vasemmalle?
(Ruutukaappaus pelistä.)

Muilta osin pidin pelin grafiikasta kovasti. Varsinkin tällaiselle kääpiöfanille söpösti muotoillut viikingit toivat lähinnä mieleen kääpiöt ja sehän sopii. <3

Lisäksi on pakko kehua sitä, että pelissä on keksitty monia eri variaatioita samasta teemasta. Tosiaan ne trollien räkäklimpit tulikin jo mainittua, mutta lisäksi pelissä on jäälohkareisiin sidottuja korppeja, katkottavia köysiä, kettinkejä, lihamyllyjä ja vaikka mitä hauskaa, mikä estää, ettei peli missään vaiheessa muutu liikaa itseään toistavaksi. Loistavaa työtä!

Suosittelen peliä ehdottomasti kaikille puzzle-pelien ystäville. Helposti hintansa väärti sillä tätä pelatessa hukkasin helposti useamman tunnin elämästäni.

Tiivistelmä

+ ihastuttava grafiikka ja teema
+ äkkiväärä huumori (räkä on aina hauskaa)
+ helppo käyttöliittymä

– iPhonen ruutu ei riittänyt näyttämään kaikkea ruudulla. Ei ehkä ongelma iPadillä?
– iPhonella grafiikka menee osin niin pieneksi, että omat sormet peittävät tärkeää infoa

Arvosana

Todellinen nörttityttö

Todellinen nörttityttö