VanHelsing_logo400x250Alustat: PC/Steam, Mac, Xbox Live Arcade
Testattu: PC/Steam
Tekijä ja julkaisija: Neocore Games
Genre: Tappeluroolipeli
Ikäraja: Ei tiedossa, mutta en suosittele alle 18v.

Lontooseen saapuu kirje Borgoviasta. Siellä kaivataan apua. Abraham Van Helsing, tunnetun vampyyritappajan Van Helsingin poika, ottaa tehtäväkseen jatkaa isänsä jalanjäljissä, ja lähtee matkalle avustajansa, haamu Lady Katarinan kanssa. Tarina perustuu löysästi Bram Stokerin kirjaan Dracula, ja tapahtumat ottavat paikkansa tummanpuhuvissa goottilaisissa maisemissa 1800-luvun itä-euroopassa. Vastaan tulee hirviöitä, steampunk robotteja ja muita kummallisuuksia. Ja niitä tulee paljon!

Tämä peli on yhtä klikkaamista ja siihen suurin osa peliajasta meneekin. Klikkaamalla hiirellä siirrät itseäsi eteenpäin, ammut, heilutat miekkaa tai loitsuat riippuen pelityylistäsi, mutta melkein kaikki toiminnot tehdään hiirellä. Hirviötä ja muita vastustajia riittää, ja ne tulevat suurissa ryhmissä. Yksinkertaista pelattavaa, mutta vaikka minulla oli hauskaa, niin hiiren nappien jatkuva takominen muuttuu helposti tylsäksi. Ja olisihan taustalla tarinakin, mutta ei sitä paljoa huomaa takoessaan vastustajaryhmän läpi seuraavan ryhmän kimppuun.

Kokemuspisteiden jakelua

Kokemuspisteiden jakelua

Roolipelillisten ominaisuuksien olemassaolosta voi iloita sillä pelissä on kykyjä mistä valita! Ihanan laaja valikoima erilaisia tapoja jakaa kokemuspisteitä. Tämä lisää pelin uudelleenpelattavuutta, koska voit rakentaa täysin erillaisen hahmon jos haluat. Lisäksi mainetta kerätään, ja maineen kertyessä voi valita lisää etuja, joita voi valita 10 kappaletta suuresta valikoimasta.

Lady Katarina on piristävän humoristinen ja toimiva lisä peliin. Sen lisäksi, että hän auttaa sinua metsästämisessä, hänet voi lähettää kauppaan melkein milloin tahansa myymään ylimääräistä tavaraa sekä ostamaan terveysjuomia ja manaa. Hänen tappelutyyliään voi muokata omaan pelityyliin paremmin sopivaksi. Hän on toimiva sekä lähitaistelutyyppinä että ampumaetäisyydeltä toimivana taustatukena.

Tosin pelissä on myös ongelmansa.

protectthecity

Pikkukylän suojelua pahiksilta

Pelin talous on rikki ja pahasti. Ensimmäisen suuremman alueen jälkeen sinulla on rahaa ihan riittävästi, ja mitä pidemmälle peli jatkuu, sitä enemmän sitä kertyy. Korkeamman tason aseen ja muun varustuksen hankinta ei tunnu missään, ja hyvin pian sinulla on kymmeniä tuhansia ylimääräisiä kolikoita, ja parin tonnin arvoinen uusi miekka tai haarniska eivät tunnu enää missään. Myös uuden asusteen kykyjen parantamisen taikomalla pitäisi tuntua rahapussissa, mutta ei. Olet miljonääri ilman huolen häivää hyvinkin nopeasti.

Peli ei ole täysin suoraviivainen. Pelissä tuli esimerkiksi yhtäkkiä vastaan vähän tornipuolustusta. Miten se kuuluu hack and slash peliin en tiedä, mutta toihan se vaihtelua.

Moninpelu on vielä hyvin buginen. Neocore Games on ilmoittanut, että he tekevät parhaillaan kovasti töitä niin, että myös tämä osa pelistä toimisi. Toinen asia, joka ärsytti, olivat latausajat. Loadscreenia oli sinänsä ihan mukavaa katsoa välillä, sillä se on hyvin kaunis, mutta koska latausajat olivat pitkät, niin vähitellen myös tämä rupesi ärsyttämään.

Tiivistelmä

+ Mukaansatempaavaa ajanviettoa
+ Kumppanisi haamu Lady Katariina

– Pelin talous on rikki
– Moninpelin bugit
– Latausajat

Arvosana

Ihan söpö naapurin tyttö.

Ihan söpö naapurin tyttö.