Homesick

Ruutukaappaus Homesickin aloitusruudusta.

Alusta: PC/Steam
Tekijä: Chloe Sagal
Genre: indie, kauhu

Intensiivinen retro-2D-indiekauhupeli. Olet yksin suljetussa pimeässä talossa vain taskulamppu apunasi. Yrität etsiä tietäsi ulos, samalla kun joku tai jokin on perässäsi. Sinun on käytettävä hoksottimiasi ja hallittava hermosi päästäksesi ulos talosta, mikä itsessään ei ole aivan yksinkertainen temppu. Löydätkö tarvittavat apuvälineet ajoissa? Entä kestävätkö hermosi piinaavaa etenemistä?

Peli muistuttaa hyvin siitä, mitä ei nykypäivän peleissä enää oikein näe. Äärimmäisen yksinkertaisillakin välineillä saa aikaiseksi pelottavan ja kuumottavan pelin, joka tekee joka minuutista piinallista pelaamista. Ei ole aseita joilla puolustautua, on vain juostava ja piilouduttava ja sitten juostava ja etsittävä uudelleen. Kontrollit ovat samaan aikaan hienot sekä äärimmäisen rasittavat; laatikoiden ja kaappien avaaminen ei koskaan ole ollut näin painostavaa ja ahdistavaa.

Homesick2

Ruutukaappaus pelistä Homesick.

Tiivistelmä

+ Musiikki on mukaansatempaavaa ja luo hyvin tunnelmaa
+ Pelin mekaniikka on yksinkertainen ja todella hyvin toimiva
+ Pelin kuumotuksesta johtuen oli helpottavaa, että peli oli melko lyhyt

– Vaatii hetken oppia piiloutumaan ja liikkumaan ilman suuria möhläyksiä
– Peliä ei voi tallentaa eli jos poistut pelistä niin joudut aloittamaan alusta
– Peli on todella lyhyt

Arvosana

Näinkin lyhyeksi peliksi, joka piti tiukasti otteessaan ja sai toivomaan, että peli loppuisi nopeasti sekä samalla ettei se loppuisikaan, antaisin neljä nörttityttöä viidestä.

Todellinen nörttityttö

Todellinen nörttityttö