Nörttitytöt

Hallitus 2013 väritNörttitytöt ry perustettiin 3.3.2013 ravintola Memphiksessä Helsingissä. 24.3. järjestetyssä yhdistyksen kokoukssa valittiin hallitus ensimmäiselle toimintakaudelle. Hallitukseen löytyi kiinnostusta ja puheenjohtajasta päästiin jopa äänestämään. Äänestyksen tuloksena järjestön puheenjohtajaksi valittiin allekirjoittanut, eli Riikka Karhu. Sihteeriksi yhdistykselle valittiin Tia Kangaspunta ja taloudenhoitajaksi Helka Lantto. Muut hallituksen jäsenet ovat Anitta Kiviranta, Merli Lahtinen ja Mia Meri.

8.5.2014 hallitus pääsi vihdoin käynnistämään toimintakautensa kunnolla. Hallitukselle valittiin kaksi varapuheenjohtajaa: 1. puheenjohtajaksi valittiin Anitta Kiviranta ja 2. puheenjohtajaksi valittiin Mia Meri.

Järjestäytymiskokouksessa päätettiin myös muut hallituksen toimihenkilöt. Jäsenasioista vastaa puheenjohtaja. Puheenjohtaja toimii myös kriisivastaavana tarpeen tullessa. Mia Meri toimii yhtenä Nörttityttöjen päätoimittajista, joten hän on yhdistyksen blogivastaava. Hän toimii myös yhdistyksen tiedottajana. Aluevastaavaksi valittiin Anitta Kiviranta. Hän toimii yhteyshenkilönä Nörttityttöjen paikallisryhmien ja yhdistyksen välillä. Oheistuotevastaavaksi valittiin pitkän järjestöuran omaava Merli Lahtinen. Hän toimii myös yhdistyksen excuvastaavana, eli hallinnoi ja koordinoi pienimuotoisia tapahtumia. Helka Lantto valittiin yhdistyksen keräysvastaavaksi, sillä hän on taloudenhoitajana muutenkin vastuussa yhdistyksen raha-asioista.

Hallituksen ulkopuolelta valittiin päätoimittaja Nina Niskanen tapahtumavastaavaksi. Hän on ollut järjestämässä kesän tulevia tapahtumia, kuten Finnconia, aktiivisesti ja oli näin ollen luonnollinen valinta tapahtumavastaavan tehtävään.

Muissa yhdistyksen toimintaan liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä osoitteeseen yhdistys(a)geekgirls.fi.

Uskon, että tällä porukalla saadaan yhdistyksen toiminta paremmin kuin hyvin käyntiin. Ensimmäisen hallituksen kokouksen jälkeen ainakin itselleni jäi hyvä mieli. Meillä on huippuporukka tukemassa blogin toimintaa.