madness_logo_vector_psd_dirt_psd_jpgcopy (640x356)Alusta: XBox 360
Studio: Bongfish GmbH
Julkaisija: Microsoft Studios
Genre: Arcade kilpapeli
Ikäraja: 10

Avatar Motocross Madness on uudelleenjulkaisu Motocross Madness kilpapelistä. Odotettavasti pelissä ajetaan kilpaa motocrossipyörillä ja toisin kuin edellisessä versiossa, tässä ajajana toimii pelaajan itse XBoxille rakentama avatar. Tässä kohtaa lienee hyvä tehdä tunnustus; en pelaa juurikaan ajamispelejä missään muodossa. Joskus kauan sitten pelasin lentosimulaattoreilla ja hieman vähemmän aikaa sitten Project Gotham Racingia, mutta molemmat ovat jääneet ajanviettotavoistani vuosia sitten. Tämän lisäksi pelaan loppujen lopuksi hyvin harvoin XBox Live Arcaden pelejä, koska aikani tuntuu aina vain katoavan jonnekin ja peliaikani menee yleensä isompien pelien parissa. En siis oikeastaan tiennyt, mitä odottaa, kun otin Avatar Motocross Madnessin arvosteltavaksi.

amx_e3_2012_screen_5
Koska kyseessä on Live Arcade -peli, varsinaista sisältöä on melko vähän. Erilaisia ympäristöjä on 3, joista jokaisessa on neljä tehtäväkategoriaa (kilpa, tutkimusmatkailu, rivalry ja temppusetti), joista jokaisessa on kolme tehtävää. Eli yhteensä 36 tehtävää, pääasiassa korkeintaan muutaman minuutin per tehtävä. Eli sinällään pelissä on Arcade peliksi ihan kunnioitettavasti sisältöä ja peli onkin yllättävän koukuttava. Kontrollit ovat helpot oppia ja esim pseudo-Egyptin aavikolla pärisyttely vaan oli yllättävän hauskaa. Temppujen tekeminen toi oman mukavan lisämausteensa pelille.

Yksinpelin lisäksi tarjolla on toki myös moninpeli sekä jaetulla ruudulla kahdelle että verkon yli korkeintaan kahdeksalle pelaajalle. Valitettavasti en päässyt kokeilemaan kumpaakaan vaihtoehtoa ajan puutteen takia, mutta olen täysin luottavainen, että ne toimivat.

Joissain arvosteluissa on lisäksi mainittu ongelmia grafiikoiden kanssa, mutta peli on kyllä siinä määrin mukaansatempaava, että jos sellaisia ongelmia oli, en niitä pelatessa huomannut.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on vallan mainio ajanvietepeli, joka olisi porukassa pelatessa varmaan vielä hauskempi. Kyseessä ei kuitenkaan ollut niin maatamullistava kokemus, että olisin sen seurauksena kääntynyt Arcade-pelaajaksi.

Tiivistelmä

+ Hauskaa ajanviettoa
+ Helposti ymmärrettävät kontrollit

– Arkade-peli, joten sen suhteen jo määritelmällisesti sisällöltään hieman köyhä.
– Liian vähän kisoja suhteessa Exploration-tehtäviin.

Arvosana

Todellinen nörttityttö

Todellinen nörttityttö