Nörttitytöt

villit_kuviot_kansiLautapeli, 2-6 pelaajaa, 8+ vuotiaille
Tekijä: Jarno Siekkinen
Julkaisija: Roll D6 Games

Villit kuviot on hahmotuskykyä ja nopeita hoksottimia vaativa peli, jossa pelaajat yrittävät muodostaa pelilaudalle pelikorteissa esiintyviä kuvioita erivärisiä pelilaattoja liikuttamalla. Pelivuorolla pelaaja voi joko liikuttaa pelilaattaa tai nostaa lisää kortteja käteensä. Pisteitä pelaaja saa toteuttamalla korteissa näkyviä kuvioita, jotka on jaettu useampaan vaikeustasoon. Kolmen pisteen kortissa on kolmesta laatasta muodostuva kuvio, kuuden pisteen kortissa kuusi laattaa vaativa kuvio. Lisäksi pelissä on jokerikortteja, joista löytyy erityisen vaikeita kuvioita. Peli loppuu kun kaikki normaalit kortit on nostettu ja ensimmäiseltä pelaajalta loppuvat kortit kädestä.

Villit kuviot on ihastuttavan helppojen ja selkeiden sääntöjen peli. Roll D6 Games on tehnyt hyvää työtä sääntökirjan kanssa, jonka monet kuvaesimerkit auttavat hahmottamaan pelin sääntöjä. Paketin mukaan peliä voisi pelata vähintään kaksi pelaajaa, mutta kahdella aikuisella pelaajalla peli ei vaatinut juuri mitään taktikointia. Lähinnä vaikeimpia kuvioita, joiden muodostaminen vaati useamman laattojen liikuttelun, sai vähän taktikoida, jotta saisi vastapuolen pelaamaan omaan pussiin. Kuitenkin pelilaudan pienuudesta johtuen ja siitä että laattoja on vain kolmen värisiä, peli sujui vähän liiankin helposti. Varsinkin helpoimmat kuviot muodostuivat koko ajan vahingossa pelilaudalle ja kolmen laatan kuviot löytyivät lähes järjestään pelilaudalta heti nostohetkellä. Toisaalta pelin vahvuus on se, että jos peli tuntuu liian helpolta tai liian pitkäkestoiselta voi osan korteista yksinkertaisesti jättää pois eikä se haittaa peliä mitenkään.

Villit kuviot. Kuva: Roll 6D games

Villit kuviot. Kuva: Roll D6 games

Villit kuviot on uuden suomalaisen pelejä kehittävän ja julkaisevan Roll D6 Gamesin toinen julkaistu peli. Toimintansa vasta aloittaneella yrityksellä oli huono onni yhteistyökumppanin suhteen ja esimerkiksi Nörttityttöjen ensimmäisestä pelipaketista puuttui itse pelilauta ja ohjekirja. Jos jollekulle lukijalle sattuisi käymään huono tuuri ja paketista puuttuu osia, niin ei hätää, sillä Roll 6D Gamesin ystävällinen henkilökunta vastasi tiedusteluun heti pahoittelujen kera ja laittoi puuttuvat osat sekä pdf-tiedostoina että postitse tulemaan.

Tiivistelmä:

+ Selkeät säännöt ja helppo mekaniikka
+ Peliä voi helposti muokata jättämällä osan pelikorteista pois

– Turhan helppo aikuisille, toisaalta helpoimmat kortit voi vain jättää pois eikä se “riko” peliä
– Ei toimi kahdella pelaajalla kovin hyvin

Arvosana:

Ihan söpö naapurin tyttö.

Ihan söpö naapurin tyttö.