Kuin Disneyn perinteinen joulutervehdys konsanaan, myös me Nörttitytöt haluamme näin joulun alla muistaa lukijoitamme. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin tehdä se jakaen musiikin ilosanomaa! Ei, emme ole laulaa luikauttaneet teille itse emmekä edes tarttuneet triangeliin ja nokkahuiluun. Vaikka tokihan olemme satakieliä jokainen, kukin omalla tavallaan. Hmm, ehkäpä tuossa onkin ideaa, ensi vuoteen.

Kuole, pahuuden joulupallo!!

Kuole, pahuuden joulupallo!! Kuva: Henna Teitto

Omasta mielestäni joululaulut ovat iso osatekijä joulutunnelman luomisessa. Vaikka tuntuu, että ostoskeskuksissa marraskuusta asti soineet Kulkuset ja Petterit saavat joulukuun puolessa välissä korvat vuotamaan verta ja piintyneimmäinkin jouluihmisen anomaan armoa, palauttavat juuri ne oikeat joulusävelet uskon ja toivon. Kyllä, kyllä tämä tästä, kyllä meille tulee joulu ja alkaa olla jo hyvä mielikin. Jos tuosta vähän lisää glögiä. Ja tuo kimallepallo tuohon noin. Eikähaittaa yhtään, vaikka kissa pudotteleekin koristeita samaa tahtia, kuin itse niitä ripustat.

Entä ne oikeat sävelet sitten? Huikean tieteellisen tutkimuksen *köh-facebookgalluppi-köh* mukaan Nörttityttöjen suosikki jouluisten laulelmien seasta on vuonna 1934 amerikkalaisen Felix Bernardin säveltämä ja niin ikään amerikkalaisen Richard B. Smithin sanoittama Winter Wonderland. Laulun suomenkielisen version, Talven ihmemaan, sanoitti Saukki.

Talvinen maisena

Eräänlainen talven ihmemaa. Kuva: Henna Teitto

Toisella sijalla Nörttityttöjen suosikeissa on Zacharias Topeliuksen runosta Karl Collanin säveltämä Sylvian joululaulu.

Kolmannen sijan jakavat Jean Sibeliuksen säveltämä En Etsi Valtaa Loistoa, jonka sanat perustuvat Topeliuksen runoon sekä Viktor Rydbergin runoon perustuva ja Lyyli Wartiovaara-Kallioniemen säveltämä Tonttu.

Kärkikolmikon alle jäi kuplimaan monia perinteisiä joululauluja sekä populaarimpia kappaleita. Myös nörteille tutuista aihepiireistä löytyy viisuja ilahduttamaan joulun pyhinä. Kuten esimerkiksi H.P. Lovercraft Historical Societyn Cthulhu-joululaulut, jotka lämmittävät monen Nörttitytön sydäntä. Mainittakoon vielä, että se ostoskeskuksissa sitkeästi renkutettava Kulkuset tai sen alkuperäinen versio Jingle Bells ei saanut äänestyksessämme ainuttakaan ääntä. Ei se silti paha ole, oikean esittäjän sattuessa kohdalle.

Koska me Nörttitytöt niin kovin rakastamme lukijoitamme, kokosimme omista suosikeistamme Spotifyhin jouluisen soittolistan. Tämän soittolistan me jaamme teidän kanssanne. Ei enää sitä samaa joululevyä kerta toisensa perään. Tänä jouluna korvianne hivelevät Nörttityttöjen moitteettomalla maulla ja rautaisella asiantuntemuksella valikoidut sulosävelet. Joulumusiikin helmiä! Toivottavasti ne tuovat joulumieltä myös teidän koteihinne. Ei, ei tarvitse kiittää. The pleasure was all ours. Olkaa hyvät:

Käsittämättömän hyvä ja iloisen joulumielen tuova Nörttityttöjen joululaululista.

Ihanaa joulua kaikille! ♥