Hei maan asukki! Tänään Nörttityttöjen luukun takaa paljastuu huippuhyvä sinappi, jota voi sipaista kinkulle tai tehdä kavereille joululahjaksi. Mmmmmm….

Herkkusinappin aineet:

2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
(2 rkl konjakkia)

Sekoita sinappijauhe, sokeri ja perunajauhot kattilassa ja kaada sekaan kuohukerma ja munat. Lämmitä seos kiehuvaksi koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna jäähtyä. Lisää lopuksi balsamiviinietikka sekä halutessasi konjakkia.

Laita tiiviiseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Sinappi pitää tehdä vähintään viikkoa ennen tarjoilua, jotta sen maut ehtivät tasaantua. Älä pelästy, juuri keitetty sinappi on todella tujun hajuista, mutta viikon kuluttua se on ihanan lempeää ja makoisaa. Lisäksi sinappijauhe loppuu kaupoista yleensä joulun alla, joten sinappia kannattaa alkaa tehdä jo nyt.

Jos haluat antaa sinappia lahjaksi, saat nätin sinappipurkin lasisista vauvanruokapurkeista. Purkin voi koristella lasiväreillä nörttitytön sydäntä hivelevään muotoon.