Alusta: Playstation 4
Kehittäjä: Insomniac Games
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Genre: Tasohyppely- ja tomintapeli
Ikäraja: 7

Vuonna 2002 Playstation 2:lle tuli seikkailu-, tasohyppely- ja toimintapeli nimeltä Ratchet & Clank. Minä satuin löytämään tämän pelin, kun etsin jotain pelattavaa nuoremmalle veljelleni, ja rakastuin heti tähän huumorintäytteiseen pelisarjaan. Olen tämän ensimmäisen pelin jälkeen viettänyt monen monta tuntia ampumassa hauskoilla aseilla ja lyömässä rikki kaikkea mahdollista, koska tämä oli niin hauska peli että jos minulla vain oli mahdollisuus, ostin uuden pelin sen ilmestyttyä. Tänä vuonna sain kuulla että pelin kehittäjä Insomniac Games suunnitteli uutta julkaisua pelisarjan ensimmäisestä pelistä, ja olin heti mukana menossa, tämä peli oli pakko saada. Pelin ohessa tulee myös lasten elokuva, jolla on ollut ensi-ilta maailmalla huhtikuun lopussa, mutta valitettavasti se ei tietojeni mukaan olisi tulossa Suomeen.

Jos pelisarja on ennestään tuttu, tunnistat kyllä maailman ja pelimekaniikan. Pelimaailmaa on jonkun verran paranneltu ja aseita uudistettu eivätkä viholliset kaikki näytä ihan samalta kuin aikaisemmin, ja heidän käyttäytymistään on muutettu älykkämpään suuntaan. Minusta suurin osa uudistuksista on ollut onnistunutta. Jotkut pelin muutokset voi selittää myös sillä että tarinankertojana tällä kertaa toimii Kapteeni Qwark, ei Ratchet ja Clank, jotta pelin saisi yhdistettyä tulevaan elokuvaan. Pelaaja itse toki ottaa tavalliseen tapaan kaksikon roolin ja seikkailee avaruudessa heidän mukanaan.

 

Peli on vauhdikas ja värikäs räiskintäpeli, toki hyvin lapsiystävällinen sellainen. Huumori on isossa roolissa pelissä, tarinan juoni ehkä pienemmässä. Monet erikoiset aseet ovat yksi pelin tärkeimpiä osia. Asearsenaalista löytyy niin vanhoja tuttuja, esimerkiksi Sheepinator, kuin myös uusia tuttavuuksia, muun muassa Discokuula joka saa vastustajat hetkeksi tanssimaan ja unohtamaan sinut. Vaihtelua tähän ampumiseen ja tuhoamiseen tulee erilaisista lentotehtävistä ja hoverboard-kilpailuista. Lisäksi muutaman kerran saa ratkoa pulmia Clankina, koska välillä robotti pääse paikkoihin, jotka ovat elävän lombaxilaisen ulottumattomissa.

Clank seikkailemassa yksin

Clank seikkailemassa yksin

Boltit, siis ruuvit ja mutterit, toimivat pelin rahana, ja niitä saa kerättyä niin tappamalla pahiksia kuin myös rikkomalla kaiken minkä rikki saa. Pelaaja voi myös kerätä Rarataniumia pelin kuluessa ja käyttää sitä asekaupassa, jossa aseisiin saa uusia ominaisuuksia sillä. Tämä toimii minusta hyvin. Keräilyssä on tullut myös yksi pelin turhimmista uudistuksista, keräilykortit. Ympäri pelikenttiä voi löytää keräilykortteja, jotka kolmen sarjassa antavat pienen bonuksen, lisäkertoimen bolteihin tai Rarataniumin löytöön. Ihan hyvä idea mutta ehkä vähän turha tähän jo hyvin täyteen peliin.
 

Tiivistelmä

+ Monipuolinen
+ Huumori
+ Vauhdikas

– Keräilykortit

Hyvin onnistunut reboottaus.

Mrs. Darth Vader

Mrs. Darth Vader