Nörttitytöt

Mario Kart Deluxe 8 on ollut meillä pelattavana pitkään. Pelaamme sitä usein kolmistaan ja useimmiten pelaamme “omilla hahmoillamme”. Kyllä, kaikilla on tietysti oma suosikki hahmo, jolla on tullut pelattua suurin osa ajasta; minulla King Boo, miehelläni Lakitu ja lapsellamme Toadette. Hauskaa on, että valitut hahmot sopivat meille luonteenpiirteiltään sen verran hyvin, että hahmon vaihtaminen tulee tuskin koskaan ajankohtaiseksi.

Tämä lienee syy, että viimeisimmäksi Halloween asuksi lapsemme toivoi minun valmistavan hänelle Toadette asun. Ensin olin vastahakoinen, mutta sitten sain luotuani itselle kuvitelman, että kunhan hankin hattuun valmiin kaavan, menee muut yhdessä hujauksessa. Kuten arvata saattaa, “yksi hujaus” oli viikon verran istumista ompelukoneen ääressä joka ilta. Alla kuvaus asun valmistamisesta, josko Toadette -asun valmistaminen kiinnostaa!

Toadette – mekko

Hahmon jalkaterät alkavat lonkista, jonka vuoksi mekon pituuden päättäminen oli hieman haastavaa. Päädyimme polvimittaiseen mekkoon, joka valmistui kuin valmistuikin hujauksessa. Minulla ei ollut mekkoon mitään kaavaa, joten valitsimme yhdessä lapseni kaapista T-paidan, jonka istuvuus miellytti häntä. Piirsin T-paidan ääriviivat karkeasti kankaalle ja jatkoin kaavaa A-linjaisena sopivan matkaa (olka-polvi mitan verran). Sivut ompelin yhteen ja kaula-aukon käänsin, kuten olen joskus oppinut. Kaikkinensa aika helppo toteutus, varsinkin, kun kankaana oli joustava college-kangas.

Toadette – alushame

Koska mekko on A-linjainen ja Toadette hahmon päällä se on lähes kartio, päätin, että äkkiähän sitä jonkun alushameen ompelee. Noh, tämä sujuikin suhteellisen nopeasti. Hameen tein SPR kirpputorilta hankkimastani liukkaahkosta verhosta ja tylliä ompelin summittaisesti Madam B.C. tyllihame ohjeen mukaan. Josko minulla ei olisi ollut ohjetta, olisi tämän pähkäilyssä kulunut enemmän aikaa.

Toadette – liivi

Liivin värin hahmottaminen oli vaikeaa. Osassa kuvista liivi on selvästi punainen, kun toisissa se on tumma pinkki. Valitsimme Eurokankaassa värin sen mukaan, mikä värin ja materiaalin kombo olisi paras. En tiedä mitä ajattelin, kun päätin tehdä takin vuorellisena. Halusin siitä jäykemmän, kuin kangas – jonka valitsimme – olisi muuten mahdollistanut. Tässä kestikin sitten iäisyys. Kainalon ompeleminen (koska vuoritettu) oli tuskallista ja kangas jäi sieltä osin ryppyyn. Liivin reunuksen keltaisen raidan tein kullanvärisellä satiininauhalla, mikä sekin oli työläähkö valinta, mutta en keksi parempaakaan ratkaisua.

Toadette – hattu

Hatun valmistaminen meni suhteellisen helposti, koska olin ostanut sitä varten NDLWRKshopin valmiit ohjeet. Tai no, ohje oli varsinaisesti Toadin hattuun, mutta kyllähän nyt lettien lisäys onnistuu helposti, kun laittaa muutaman ison styrox pallon kangastuubin sisään.

Hatusta tuli hieman pienempi, kuin ajattelin eli mietin, olisiko kaavoihin kuitenkin kuulunut lisätä vielä saumanvara? Hattua sai toki muokattua, koska valitsin täytteeksi pienet styrox pallot (kuten säkkituoleissa usein), joiden poistaminen ja lisääminen oli suhteellisen helppoa. Ne lisäksi muokkautuvat helposti eri asentoon hattua päähän laitettaessa, mikä helpottaa asiaa. Arvelen, että vanu olisi jäänyt tiukemmin paikoilleen ja saattaisi liiskaantua kasaan helpommin. Hatun tein siis aivan ensimmäisenä, koska takaraivossani oli pieni epäilys, että vaikka muihinkin materiaalit on jo hankittu, saattaa hattu jäädä ainoaksi valmistuvaksi asiaksi.

Jälkiviisaus

Asiat, jotka tekisin nyt toisin:

  • Lisäisin hattuun saumanvarat, ja laittaisin myös päälaelle valkoisen pallon, joka näkyy Toadetten joissain hahmokuvissa. Ostaisin pinkkiä kuminauhaa tai peittäisin jotenkin valkean, joka menee pään ympäri. Lisäisin kaavaan saumanvarat.
  • Mekko pitäisi tehdä huomattavasti A-linjaisemmaksi ja varmaan myös lyhemmäksi. Alle voisi tehdä jotkut pussihousut ehkä?
  • Liivin vuoren ja päälikankaan liittäisin liimakankaalla toisiinsa, jolloin voisi vaan kanttinauhan vetäistä reunoihin.
  • Haluan kuvitella, että jatkossa voin aloittaa tällaiset +20h ompeluprojektit mielellään ainakin kuukautta ennen, mutta itseni tuntien tiedän, että se ei tule tapahtumaan.