Nörttitytöt

Terveisiä Nörttitytöt-blogin taustayhdistykseltä, Nörttitytöt ry:ltä.

Helmikuun tapahtumia

11.2.2020 klo 18-20 Nörttityttöjen kirjakerho (HKI, LIVE) kokoontuu keskustelemaan Ursula Le Guinin teoksen Ikuisen hämärän maa Kaisa-talon Kirja & Kahvi -kahvilassa. Tuo halutessasi mukaan ehdotus seuraavaa tapaamista varten: teemana on “menneisyys”. Voit tulla mukaan, vaikket olisi ehtinyt lukea kirjaa. Keskusteluun voi osallistua sen verran kuin haluaa, eikä mielipiteiden tarvitse olla säkenöiviä. Kirjallisuus yhdistää! (Facebook-tapahtuma)

Porin nörttitytöillä on kaksi tapaamista helmikuussa: 8.2. klo 14-17 Ekstramiitti Pelipöytä-tapahtumassa (Porin keskustan nuorisotalo) ja 10.2. klo 19:30-21 Someilta (Porin keskustan nuorisotalon Alasalissa). Ajantasaisen ohjelman löydät Nuokan sivuilta.

Myös muut järjestävät toimintaa, joissa voit törmätä kanssanörtteihin:

(huomaathan, että muiden järjestämät tapahtumat voivat olla maksullisia)

Oulun Kummacon etsii vapaaehtoisia eli vänkäreitä. Tehtäviä on monenlaisia, joten jos vapaaehtoispuuhat kiinnostavat, ilmoittaudu mukaan!

Keskustakirjasto Oodissa (Helsinki) kokoontuu keväällä retropelikerho. Kalustona ovat Nintendo, Super Nintendo, Mega Drive ja Playstation Classic Mini -konsolit sekä Retro Freak, joka pyörittää alkuperäisiä pelejä kasettipohjaisten klassikoiden lisäksi esim. Game Boylta ja Turbografx-16:lta.

Kekustakirjasto Oodissa (Helsinki) kokoontuu keväällä myös oneshot-roolipelikerho, joka sopii vasta-alkajille ja konkareille. Kerho järjestää myös 20.2. Cyberpunk 2020 -illan osana Suomen Roolipeliseuran Cyberpunk 2020 -haastetta.

Kallion kirjaston dekkarikirjasto (Helsinki) on kevään aikana kaikille avoinna kaksi kertaa kuussa. Tilaan kannattaa käydä tutustumassa: löydät sieltä Suomen Dekkariseura ry:n kirjakokoelman. Dekkarikirjasto on kirjaston kellarissa sijaitseva entinen talonmiehen asunto, jossa mm. Paavo Nurmi on asunut. Historian havinaa!

Jos paikkakunnallasi on Nörttityttöjen lukijoita kiinnostavaa toimintaa, kerro siitä kommenteissa! Kannattaa seurata myös paikallisryhmien ja muiden nörttiryhmien tapahtumailmoittelua. Kuka tahansa jäsenistä voi järjestää toimintaa, joten kaikki ilmot eivät ehdi kuukausikirjeeseen.

Kiinnostaako kirjoittaminen?

Nörttityttöblogin kirjoittajaksi pääset lähettämällä sähköpostia toimitus(a)geekgirls.fi -osoitteeseen. Kerro meille hieman itsestäsi ja siitä, mistä haluaisit kirjoittaa. Kirjoittajilla on oma Facebook-ryhmä ja järjestämme toimituskokouksia Keskustakirjasto Oodissa (Helsinki). Ryhmästä ja tapaamisista saat lisätietoja, kun otat yhteyttä toimitukseen.

Hyväksymme kirjoittajiksi kaikki jotka haluavat kertoa nörttiydestä ja tyttöydestä tekstin, sarjakuvien, videoiden, valokuvien tai muiden tuotosten kautta. Sukupuolellasi tai iälläsi ei ole väliä!

Nörttityttöblogiin voi kirjoittaa joko kertaluontoisena vierailijana tai säännöllisemmin ehtimisen ja mielenkiinnon mukaan.

Uusi hallitus!

Nörttitytöt ry:n sääntömääräisessä vuosikokouksessa yhdistykselle valittiin uusi hallitus:

Vehka Hakonen (puheenjohtaja)
Tero Mäkelä (taloudenhoitaja)
Paula Niemi (sihteeri)
Reetta Järvenpää
Emilia Uusikallio (blogivastaava)
Jani Höglund

Hallituksen jäsenten esittelyt löydät ensin kuun tiedotteesta. Hallituksen järjestäytymiskokous on maanantaina 10.2.2020 klo 18.00 (Discord-kokous).

Hallituksen kokoukset ovat kaikille avoimia, tervetuloa mukaan! Linkin kokoukseen löydät yhdistyksen Facebook-ryhmästä ennen kokouksen alkua. Jos et ole Facebookissa, laita viestiä yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi), niin lähetämme sinulle linkin sähköpostitse.

Mitä yhdistyksen hallitus oikein tekee? Hallitus järjestää kuukausittain etäkokouksen (Discord), jossa käsitellään yhdistyksen ajankohtaisia asioita. Hallitus muun muassa sopii siitä, mihin yhdistyksen varoja käytetään. Jos sinulla on asiaa hallitukselle, lähetä sähköpostia yhdistykselle.

Vuoden 2020 jäsenmaksu

Vuosi on vaihtunut ja on aika maksaa kuluvan vuoden jäsenmaksu. Jäsenmaksuilla muun muassa katetaan blogin kulut ja järjestetään Turvasatamaa coneissa. Jäsenmaksu on 10,00 e yksityishenkilöiltä ja 25,00 e yhdistyksiltä.

Maksa jäsenmaksu näillä tiedoilla:

Maksun saaja: Nörttitytöt ry
IBAN: FI06 7997 7993 1494 21
Summa: 10,00 e (yksityishenkilöt) TAI 25,00 e (yhdistykset)
Viesti: koko oma nimesi ja paikkakuntasi sekä sana jäsenmaksu, esim. “Augusta Ada King-Noel, Lontoo, jäsenmaksu”

Kun olet maksanut jäsenmaksun, lähetä sähköposti yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi): ilmoita viestissä nimesi, kotikuntasi ja se, että haluat jäseneksi. Vahvistamme jäsenyytesi seuraavan hallituksen kokouksen jälkeen sähköpostitse.

Jos sinulla on kysymyksiä jäsenyyteesi liittyen, voin lähettää meille sähköpostia (yhdistys(a)geekgirls.fi).

Yhdistyksen kauppa

Nörttityttöjen kaupassa on myytävänä erilaisia Nörttitytöt-tuotteita, muun muassa mukeja, paitoja ja kasseja. Osta, et kadu! Kaupan tuotolla rahoitetaan yhdistyksen toimintaa.

Iloa talveen!