Onko tekstisi kirjoituskilpailuun viimeistelyä vaille valmis? Virtaako luovuus näppäimistölle hurjalla vauhdilla? Mahtavaa! Siinä tapauksessa et luultavasti hyödy tästä postauksesta yhtään mitenkään. Jos kuitenkin laitasi on niin, että istut pohtimassa, mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa feministinen näkökulma, tai miten vahvasti “täyskäännös” pitää tekstissä näkyä, kannattaa lukea eteenpäin!

Kuva: The Lily X Forest Watch (CC)

Kuten aiemmin on mainittu, kirjoituskilpailuun osallistuvien tekstien täytyy olla feministisiä. Tällä tarkoitetaan sitä, että tekstin tulisi jollain tapaa edustaa feministisiä arvoja, kuten suvaitsevaisuutta, tasa-arvoa, erilaisuuden hyväksymistä tai jonkin vähemmän edustettuna olleen ryhmän esille tuomista. Feministisyyttä ei ole pakko mitenkään alleviivata tai tuoda erikseen esille, vaan se voi olla mainitsemattomana osana tarinaa: tarina voi esimerkiksi kertoa 1800-luvulla eläneestä naisesta, joka on menestynyt kauppa-alalla (joka perinteisesti tuohon aikaan on ollut vahvasti miesten hallitsema ala) tai riitaisista naapureista, jotka viimein oppivat hyväksymään toistensa erilaisuudet niiden ärsyttävyydestä huolimatta. Jos koet ylipäänsä olevasi feministinen ihminen, luultavasti tarinasikin ilmentää tätä varsin helposti.

Kirjoituskilpailun teemana on täyskäännös. Teemaa saa tulkita niin kirjaimellisesti tai laveasti kuin itsestä tuntuu mukavalta, eikä senkään “täydellisestä” täyttymisestä tarvitse stressata. Raati ymmärtää, että jokaisella on omanlaisensa tulkinta siitä, mitä “täyskäännös” voi tarkoittaa ja miten sen voi tarinassa tuoda ilmi. Tarinan päähenkilö on voinut päättää muuttaa toiselle puolen maailmaa, mutta tuleekin viime tipassa toisiin aatoksiin. Kesäreissulle lähdettäessä auton rengas puhkeaa, joten matka joudutaan peruuttamaan tai keksimään tilalle jotain aivan uutta. Koira päättää lähteä lenkillä visusti eri suuntaan kuin mihin normaalisti kuljetaan. Kirjoita siitä, mitä sinulle tulee mieleen!

PS. Hoksasitko jo, että kirjoituskilpailuun osallistujille jaetaan aimo määrä huippuja kirjapalkintoja?

PPS. Kirjoitusaikaa on 31.8. saakka!