Hyvää uutta vuotta!

Eletään taas sitä aikaa vuodesta, jolloin päivämäärän perään kirjoitettava vuosiluku tulee sutattua useammin kuin kerran. Vuosi siis vaihtui, mutta toiko uusi vuosi tullessaan uusia kujeita?

Nörttitytöt tekivät jälleen lupauksia, ja tänä vuonna mukana on vastakohtaisuuksia, vanhan kertausta ja vähän myös pilalle menneitä ruokia. Lupauksia kerättiin erillisessä keskustelulangassa, ja oli mukava huomata miten eri lupauksista syntyi keskustelua: yksi sai ystävällisen huomautuksen siitä, että elämässä kannattaa olla muutakin kuin opiskelua, toiselle linkattiin suoraan sopivia harrastusryhmiä ja kolmannen yleisestä hyvinvoinnista oltiin joukolla huolissaan. Nörttitytöt on siis selvästi toisistaan huolta pitävä yhteisö, ja tähän mahtavaan joukkoon mahtuu! Jos siis Juuri Sinusta tuntuu, että joku lupaus pitäisi vielä tälle vuodelle antaa, mikset lupaisi tutustua tarkemmin Nörttityttöjen toimintaan, ja lähteä vaikkapa kirjoittajaksi?

Mutta niitä lupauksia!

Aion jatkaa vuoden 2017 periaatetta: sanon kyllä useammille asioille (toki kohtuuden rajoissa ja sillä ajatuksella, että jos alkaa hirvittää, voi perua). Viime vuonna päädyin mm. ratsastamaan elämäni ensimmäistä kertaa ja tapasin myös Itävallan suurlähettilään. Olen opetellut sanomaan ei asioille, jotka vievät enemmän kuin antavat, joten nyt on aika kokeilla rohkeammin ja olla avoin uusille asioille. Tiedä mitä kaikkea tämä voi poikia!
– Stina

Sama, mutta eripäin. Muistan sanoa ei jos en jaksa/ehdi/pysty.
– Jenni

Tämä on tosi tärkeää, molemmin päin! On hyvä sanoa uusille asioille kyllä, ja kokeilla uusia juttuja, mutta on myös tärkeää osata sanoa tarvittaessa ei, ja painaa vähän jarrua.

Aion vuonna 2018 julkaista ainakin yhden eli ensimmäisen neuleohjeeni. Olen jo pidempään pohtinut, että haluaisin kokeilla suunnittelupuolta neuleharrastuksesta ja mitä enemmän olen tutustunut siihen, miten suunnittelu ja ohjeiden julkaisu toimii, sitä kiinnostuneempi olen ollut prosessista. Lisäksi mielessä on jo pidempään pyörinyt pari ideaa, jotka ansaitsisivat tulla toteutetuksi.
– Riikka

Luovuuden vuosi 2018 julistettakoon siis alkaneeksi!

Lupaan olla ostamatta uusia kankaita cossiasuihin ennen kuin olen ehtinyt toteuttaa vanhat suunnitelmat. Yritän olla entistä vähemmän huolissani siitä, mitä mieltä ulkopuoliset ovat tekemisistäni (toki lakeja ja hyviä tapoja noudattaen ?)
– Liisa

Vaikka ehkä vähän jarrutellaankin luovuudesta johtuvia lieveilmiöitä, kuten kangasvarastojen kokoa.

Lupaan kokeilla larppaamista. Oon jo pidemmän aikaa haaveillut, että lähtisin testaamaan, ja nyt kun cosplay on otettu haltuun, niin voi taas kokeilla jotain uutta pöljää. Eli mulle saa vinkata kaikista Oulussa olevista nyyppäystävällisistä larpeista, ja viimeistään Ropeconissa pakottaa ilmottautumaan johonkin ?
– Reetta

Jos tiedät aloittelijalle sopivia larppeja Oulusta ja Oulun seudulta, vinkkaa kommentissa!

Lupaan keskittyä opintoihin!
Vehka

Vaikka opintoihin keskittyminen onkin hyvä juttu, kannattaa panostaa myös laadukkaan (ja tarvitaessa ei-niin-laadukkaan) vapaa-ajan viettoon.

Lupaan aloittaa säännöllisemmän liikunnan. Ehkä pitää etsiä joku Pokemon Gota parempi ulos ajava peli. Täytyy ehkä sijoittaa myös talviulkoiluvarusteisiin kun säät pahenee, tuntuu että saleille on helpoin tunkea kun pahin sää pitää suurimman osan populasta sisällä.
– Jonas

Lupaan pitää enemmän hauskaa. Saatoin juuri opintoni loppuun ja loppumatkasta laitoin kaiken vapaa-ajan harrastamisen minimiin. Olen aloittanut jo ankaran videopelaamisen, mutta ensi vuonna ajattelin löytää tasapainon työn ja huvin välillä. Haluan oppia uusia taitoja, luoda (kirjoittaa, piirtää, maalata, ommella, kutoa, virkata, tehdä savitöitä,…) ja viettää aikaa kaverien kanssa, aloittaa ja ylläpitää liikuntaharrastusta (kungfu aloitettu!) ja tehdä vähän töitäkin. Mutta nyt aluksi otan iisisti, loppua kohti voi taas painaa kaasua pohjaan. Olen lomani ja hauskanpitoni ansainnut! ?
– Mia

Liikunnan aloittaminen tai lisääminen taitaa olla yksi perinteisimmistä lupauksista, samoin kaikki yleisen hyvinvoinnin ja hauskuuden lisäämiseen tähtäävät asiat. Ei lainkaan huonoja asioita luvattaviksi.

Lupaan olla syömättä homeista ruokaa. #envoihyvin #taaskävinäin #huolimattomuus
– Tuuli

Aina toisinaan jääkaapissa asuvan ruoan laatuun ei tule kiinnitettyä ihan niin tarkkaa huomiota kuin olisi ehkä tarpeen… Tässäkin siis erinomainen lupaus!

Lupaan, että luen ja pelaan enemmän, ja roikun netissä vähemmän. Hämmentävän suuri osa vapaa-ajasta menee nettiä selatessa päämäärättömästi (jolle toki välillä on ihan tarvettakin aivojen tuuletuksen takia) mutta tästäkin voisin valtaosan käyttää lukemiseen tai pelaamiseen.
– Minna

Mitä sinä lupasit, vai lupasitko mitään? Miltä Nörttityttöjen lupaukset vaikuttavat, pystytäänkö näitä pitämään vai lipsuuko jo ennen helmikuun alkua?