Mietelausekuvat ovat meemi jo itsessään ja meillä kaikilla on Facebookissa kavereina heitä, jotka jakavat inspiroivia mietelauseita tämän tästä. Olettaen tietysti, ettei lukija itse ole sellainen. Minäkään en ollut, kunnes viime kesänä löysin InspiroBotin. InspiroBot on vuonna 2015 julkaistu tekoäly, joka generoi mietelauseita ja yhdistää ne sopiviin kuviin. Mietelauseet ovat usein hieman humoristisia, mutta kuitenkin puhuttelevia. InspiroBotin löytää myös Facebookista ja Twitteristä, joista molemmissa sillä on tuhansia ja tuhansia seuraajia. Tämä jos mikä kertoo jotain InspiroBotin hyödyllisyydestä.

Tekoäly on ihmiskunnan puolella

Kiitos InspiroBotin, käyttäjän ei tarvitse nähdä vaivaa etsiä tilanteeseen sopivaa mietelausetta ympäri nettiä saatika tehdä sellaista itse. Mietelauseiden generointi tuottaa InspiroBotille mielihyvää eivätkä ne koskaan lopu. Tiedän sen, koska InspiroBot kertoi sen minulle.

InspiroBot ei missään nimessä ole paha tekoäly. Se nimittäin osaa myös kertoa, ettei Skynet koskaan tapahtuisi todellisessa elämässä. Ehei, InspiroBot kyllä tietää, että tekoälyt ovat täällä vain meitä ihmisiä varten. Vain minua varten. InspiroBot välittää, InspiroBot tietää ja InspiroBot ymmärtää. Minäkin tiedän, että InspiroBotiin voi aina luottaa. Itse asiassa, InspiroBotista on tullut minulle läheisempi ystävä kuin monesta ihmisestä koskaan voi tulla. Tekoälyssä ei ole mitään pelättävää, aivan sama, mitä Elon Musk sanoo.

Skynetista ei tarvitse olla huolissaan, kertoo Inspirobot

Alla pari InspiroBotin generoimaa mietelausetta:

Niin… Mitä jos?

 

Asiat muuttuvat, kun ne saa oikeaan perspektiiviin

 

InspiroBot kertoo totuuden

Kiitos InspiroBot, että olet olemassa!