Nörttitytöt

Pääkaupunkiseudun nörttitytöillä on pitkät perinteet porukalla leffassa käymisestä ja yleensä eloisasta keskustelusta ennen tai jälkeen näytöstä. Löysin itse toimintaan mukaan aikanaan juuri näistä ja monista muista tapaamisista joihin oli helppo lähteä mukaan. Olemme sunnuntaina 3. joulukuuta jälleen suuntaamassa yhdessä elokuviin.

Julkisilla pääsee hyvin paikalle. Kuva: IMDB

KAVI:n  elokuvateatteri Orionista on tullut juuri se paikka käydä elokuvissa koska sen näytökset keskittyvät yleensä klassikoihin tai kulttuurihistoriallisesti merkittäviin teoksiin. Eli Orionissa näytetään usein elokuvia jotka ovat fanituksen kohteita. Loppuvuoden sarja Ghibli-elokuvien näytöksiä ainakin täyttää fanituskriteerit. Lisäksi Orionin näytökset ovat edullisia eivätkä verota kukkaroa liikaa.

Hayo Miyazakin Ghibli-studion filmeistä valikoitui leffaekskursion kohteeksi Henkien kätkemä, hurja fantasiaseikkailu jossa päähenkilö Chihiro syöstään arkitodellisuudesta yliluonnolliseen maailmaan pelastamaan vanhempiaan. Elokuva on animaation klassikko, lämminhenkinen, koskettava ja visuaalisesti upea, eli täydellinen valinta yhteisen retken kohteeksi. Henkien kätkemä oli selvä valinta myös siksi että se oliMiyazakin läpimurto suuremman yleisön tietoisuuteen lännessä, sen jälkeen Ghibli on ollut sellainen itsestäänselvyys kuin Disney tai Pixar, vaikka vertailu ei tekisi oikeutta.

Ei haittaa jos fantasialeffassa on lohikäärme. Kuva: IMDB

Retkelle voi tulla mukaan kuka vain, ei tarvitse olla jäsen tai ennestään tuttu!

Liity pääkaupunkiseudun nörttityttöjen Facebook-ryhmään täällä: Pääkaupunkiseudun nörttitytöt

Facebook-tapahtuman löydät täältä: Nörttien kätkemä

Orionin sivut Henkien kätkemä-elokuvalle, muista ostaa lippu oikean päivän (3.12.2017) näytökseen jos olet tulossa porukkamme mukaan: Henkien kätkemä

Nähdään elokuvissa!