Heinäkuun puolivälissä odotus palkitaan, vaikka harva sarja alkaa kesällä. Kertookin jo paljon sarjasta, jos sen kauden voi aloittaa keskellä heinäkuuta. Maanantaina tuo odotus vihdoin palkittiin kun Game of Thrones jatkui seitsemännen kauden ensimmäisellä jaksolla. Nörttitytöt olivat onnekkaita ja pääsivät nauttimaan jälleen HBO Nordicin mahtavasta tapahtumasta, joita on järjestetty jo vuosia Game of Thronesin jatkuessa.

Popcornia kiitos!

Tällä kertaa tunnelmaan virittäydyttiin ensin Kampissa, jossa Nörttikuoro Another Castle esitti kaikille tuttua Game of Thronesin tunnaria jousisoitimien säestäessä. Upean kuulloista Kampin käytävillä.

Tästä siirryttiin tennispalatsin puolelle, jossa jo kasa innostuneita faneja odotti pääsyä leffateatteriin. HBO oli järjestänyt kilpailun, jossa saattoi voittaa liput tähän erikoisnäytökseen ja sali oli täynnä. Tunnelma oli huikea ja voi kyllä, tämä sarja jos mikä ansaitsi tulla katsotuksi isossa salissa kunnon äänentoistolla ja 300 muun fanin kanssa.

Lievästi huvitti popcorntarjoilu jaksoa varten jo ihan sillä, että kyllä, tämä jos mikä sarja voisi saada kommentin “nyt popparit esiin” kun todelinen valtaistuinpeli alkaa.

Spekuloidaan!

Game of Thronesiin kuuluu fanikunnan omien teorioiden tekeminen ja niistä keskustelu. Game of Thronesin suomifanien Facebookryhmässä käy heti ensimmäisenä iltana kiivas keskustelu uudesta jaksosta. Spekulointi on kovaa ja jokainen sekunti ruoditaan tarkkaan läpi. Näin tehtiin myös tennispalatsissa sekä ennen että jälkeen uuden kauden ensimmäisen jakson. Paikalle oli järjestetty paneeli, jossa Game of Thronesiin perehtyneet nörtit kertoivat omista mietteistään sarjasta ja kohtauksista. Paneeli ei ollut pitkä, mutta se oli hyvä ja asiallinen. Paneelia veti Nyt-liitteen Game of Thronesiin perehtynyt Westerosin kirjeenvaihtaja Jussi Ahlroth ja asiantuntijoina toimivat Maria Pettersson, Mike Pohjola sekä Maria Hakkala.

Myös nörttipiireissä on spekuloitu ja veikkaultu asioita tälle kaudelle. Nörttityttöjenkin suosimassa facebookryhmässä Geeks United! on ollut käynnissä äänestys tämän kauden tapahtuimista. Tässä eniten ääniä saaneet ehdotukset kauden tapahtumiin (Huom! Voi sisältää spoilereita)

1. Jon paljastuu Danyereksen sukulaiseksi
2. Jamie tappaa Cersein
3. Tyrionista tulee lohikäärmeratsastaja
4. Jamie ja Brienne päätyvät vastapuolille taistelussa ja jompikumpi kuolee
5. Arya tappaa Cersein
6. Brienne ja Jamie <3
7. Sansa pettää kaikki ja kostaa kaikille kaiken
8. Brann pelastaa kaikki
9. Same tulee ja pelastaa kaiken kirjojen avulla
10. Mitään väliä, valkoiset kulkijat tappaa kaikki

Enää 13 jaksoa jäljellä…

Loppu lähenee, siitä kaikki ovat jo varmoja ja myös sarja tuntuu siltä. Palaset alkavat olla nyt kaikki kohdillaan ja on alka aloittaa todellinen peli. Tosin valtavankin spekulaation jälkeen, lopputuloksesta ei vielä olla varmoja.

Tuplajännitystä luo myös se, että sarjalla ei ole enää kirjoja, joita seurata. Tämä kuitenkin mahdollistaa lopputuloksen jännittämisen kahdesti, ensin sarjan loppumisen myötä (tai ainakin näyttää siltä, että jos ihmeitä ei tapahdu niin sarja päättyy ensin) ja sitten kirjojen. Tosifanit odottavatkin jo kovasti myös kirjojen tulkintaa nykyisistä jaksoista ja siitä, miten tarina etenee eritavoin kirjoissa. Luvassa on joka tapauksessa vielä vuosia spekulointia ja puhetta Game of Thronesista, jonka loppuminen jättää varmaan monille fantasiasarjan menevän aukon. Mutta onneksi ei ihan vielä.

Nörttitytöt kiittää HBO Nordicia mahtavasta tapahtumasta!